Επαναξιολογεί τις εκτιμήσεις της για τις ελληνικές τράπεζες η Bank of America, μετά και την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου.

Όπως τονίζει, αν και η εικόνα των μεγεθών του ήταν αξιοπρεπής, τηρεί επιφυλακτική στάση για τον κλάδο σε ότι αφοράς τις αποτιμήσεις και τους μακροπρόθεσμους κινδύνους, ανάλογη αυτής που τηρούσε κατά την εκ νέου κάλυψη που ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου. Πάντως προχωρά σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ μειώνει την τιμή-στόχο που έδινε για τη Eurobank.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει η BofA, τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών ήταν αξιοπρεπή, μετά και τις θετικές τάσεις στους κεφαλαιακούς δείκτες και της μείωσης στα  NPEs. Το υποστηρικτικό μακροοικονομικό και ρυθμιστικό περιβάλλον, όπως τονίζει, θα ανοίξουν τον δρόμο για περαιτέρω μείωση των NPEs το 2020.

Ωστόσο, η BofA παραμένει επιφυλακτική καθώς κατά την άποψή της οι αποτιμήσεις του ελληνικού τραπεζικού κλάδου δεν είναι ελκυστικές μετά και την μεγάλη άνοδο που έχουν σημειώσει οι τραπεζικές μετοχές φέτος, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να υπάρχουν μακροπρόθεσμοι δομικοί κίνδυνοι.

Πάντως, οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας προχωρούν σε αναπροσαρμογή των τιμών-στόχων που είχαν δώσει πριν έναν περίπου μήνα, ενώ διατηρεί την σύσταση buy για την Eurobank, τη σύσταση neutral για την Alpha Bank και την σύσταση underperform για Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Έτσι, η νέα τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι τα 2,10 ευρώ από 2,04 ευρώ πριν, για την Εθνική Τράπεζα τα 3,16 ευρώ από 3,04 ευρώ πριν και για την Πειραιώς τα 3,08 ευρώ από 3,04 ευρώ, ενώ για την Eurobank μειώνεται στα 1,09 ευρώ από 1,12 ευρώ πριν.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments