Ο στόχος της κυβέρνησης για ανάπτυξη στο 2,8% το 2020 είναι εφικτός όπως τόνισε προ ολίγου ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας. Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα είναι πιθανόν να προσεγγίσουμε ακόμη και το 3% αρκεί να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η δήλωση του κ. Φέσσα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο ΣΕΒ με αφορμή την πραγματοποίηση συνεδρίου με θέμα την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Ως ΣΕΒ λέμε ότι επιβάλλεται να συνεννοηθεί η επιχειρηματική κοινότητα, οι φορείς της πολιτείας και η ακαδημαϊκή κοινότητα προκειμένου να χαράξουμε τον εθνικό οδικό χάρτη για να διευκολύνουμε τη μετάβασή μας στη Βιομηχανία 4.0 για να έχουμε πιο καλά εκπαιδευμένους μαθητές, φοιτητές εργαζόμενους και πιο ευνοϊκό για την τεχνολογία επιχειρηματικό περιβάλλον. Στο συνέδριο θα προταθούν ειδικές παρεμβάσεις με συγκεκριμένα παραδείγματα για το πως επιτυγχάνεται η Βιομηχανία 4.0 και να προετοιμαστούμε για τη νέα εποχή που θα επηρεάσει καταλυτικά τις ζωές και τις δουλείες όλων μας ανέφερε ο κ. Φέσσας.

Παρουσιάζοντας τις ενότητες του Συνεδρίου ο Γ.Δ. του ΣΕΒ Α. Χατζόπουλος ανέφερε ότι η πρώτη ενότητα θα αφορά στο ταξίδι του μετασχηματισμού, η δεύτερη ενότητα στη βιομηχανία στη νέα εποχή και τι σημαίνει έξυπνο εργοστάσιο, η τρίτη ενότητα θα επισημαίνει την ανάγκη για συμπράξεις Πολιτείας, επιχειρήσεων παιδείας και τέλος θα παρουσιαστεί η πρόταση του ΣΕΒ για το Industry 4.0.

Facebook Comments