Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα λάβει σήμερα έμπρακτη στήριξη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες:

«Σήμερα δεν θα ενημερώσω, απλά, τους ομολόγους μου για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, θα ζητήσω -και είμαι σίγουρος ότι θα λάβω- την έμπρακτη στήριξή τους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Το δήθεν Memorandum of Understanding μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι άκυρο. Παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα.

Η Ευρώπη υψώνει διπλωματικά “τείχη” απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Και σε όλη αυτή τη διαδικασία η χώρα μας δεν είναι μόνη της, έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους. Πορευόμαστε με ψυχραιμία, με αυτοπεποίθηση αλλά κυρίως με σχέδιο. Και με τη βεβαιότητα ότι ενωμένος ο ελληνικός λαός στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας»

Facebook Comments