Στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε βάρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, του υιού του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και άλλων προσώπων, μελών του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης, μετά από πολύμηνη έρευνα, κατέληξε ότι πρέπει να καταστούν κατηγορούμενοι περισσότερα από δέκα άτομα, κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της χειραγώγησης, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας από κοινού. Η επίδικη περίοδος είναι από το 2009 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Σημειώνεται ότι μία ημέρα πριν από την άσκηση των ποινικών διώξεων, παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Οι διώξεις

Οι νέες διώξεις αφορούν στο αδίκημα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνει τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τον γιο του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, καθώς και άλλα τέσσερα πρόσωπα, στελέχη της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία, αλλά και τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται έξι άτομα, ενώ για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Το αδίκημα της πλαστογραφίας, για το οποίο διώκονται τα εν λόγω πρόσωπα, αφορά στο γεγονός ότι κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν πλαστά τραπεζικά έγγραφα, ώστε να παρουσιάσουν ανακριβείς ισολογισμούς.

Για το αδίκημα της χειραγώγησης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη, Τζώρτζη και Κατερίνας Κουτσολιούτσου, αλλά και σε βάρος μελών του ΔΣ της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017.

Facebook Comments