Η Ευρώπη πρέπει να ηγηθεί με την εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας στον αγώνα για κλιματική ασφάλεια και δικαιοσύνη, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της κίνησης ΚΟΣΜΟΣ Πέτρος Κόκκαλης, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έκβαση της ετήσιας διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα COP25 στη Μαδρίτη.

«Είναι χρέος μας απέναντι στους νέους ανθρώπους και σε όλο τον κόσμο», είπε ο κ. Κόκκαλης εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα της Μαδρίτης. «Αν κάτι έμαθα στη Μαδρίτη είναι ότι πέφτει σε μας το χρέος να ηγηθούμε στον αγώνα για ένα ανθρώπινο κόσμο με ίσα δικαιώματα για όλους με κλιματική ασφάλεια και κλιματική δικαιοσύνη», είπε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του στη διάσκεψη της Μαδρίτης είπε χαρακτηριστικά: «Υπήρξα μάρτυρας της αποτυχίας της προσπάθειας της διεθνούς κοινότητας να καταλήξει σε Συμφωνία, μάρτυρας της αγωνίας 500.000 ανθρώπων στους δρόμους της Μαδρίτης που ζητούσαν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα, μάρτυρας της αγωνίας των μικρών νησιωτικών εθνών του Ειρηνικού που βουλιάζουν κυριολεκτικά, μάρτυρας της αποτυχίας της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης-δραπέτη της Χιλής, να ηγηθεί της διαδικασίας, μάρτυρας της φονικής αδράνειας σκοταδιστικών ακροδεξιών κυβερνήσεων που συγκροτούν μια νέα μαύρη διεθνή απέναντι στον αγώνα μας για την αποτροπή της κλιματικής καταστροφής, αλλά και μάρτυρας της αγωνιώδους προσπάθειας της ΕΕ να υπερασπιστεί την περιβαλλοντική και πολιτική ακεραιότητα της Συμφωνίας των Παρισίων».

«Αν κάτι έμαθα στη Μαδρίτη», τόνισε καταλήγοντας, «είναι ότι πέφτει σε μας το χρέος να ηγηθούμε στον αγώνα για ένα ανθρώπινο κόσμο, με κλιματική ασφάλεια και κλιματική δικαιοσύνη. Είναι χρέος μας απέναντι στους νέους ανθρώπους και σ όλο τον κόσμο. Ραντεβού στη Γλασκώβη».

Facebook Comments