Αλλαγές στο συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων στην Τουρκία με την ίδρυση δύο νέων κομμάτων προβλέπει σε άρθρο με τίτλο «Ο Νταβούτογλου πετά το γάντι στον Ερντογάν» η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

H εφημερίδα γράφει ότι «για πρώτη φορά το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Ερντογάν απειλείται με διάσπαση. Διαφωνούντες ίδρυσαν το Κόμμα του Μέλλοντος του οποίου πρόεδρος εξελέγη χθες ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέντ Νταβούτογλου. Αρχές Ιανουαρίου ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Εξωτερικών Αλί Μπαμπατσάν αναμένεται να παρουσιάσει το δικό του νέο κόμμα.

Τα καινούργια κόμματα απευθύνονται κυρίως στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΑΚΡ που διαφωνούν με την αυταρχική πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο κομματικοί σχηματισμοί δεν αποκλείεται να στερήσουν την απόλυτη πλειοψηφία από το ΑΚΡ. Το ενδιαφέρον συνεπώς επικεντρώνεται στο τι θα πράξει τώρα ο τούρκος πρόεδρος. Προς το παρόν προσπαθεί να δυσφημήσει και να πιέσει οικονομικά τα νέα κόμματα.

Σε περίπτωση αποτυχίας της προσπάθειας αυτής που είναι και το πιθανότερο, τότε την τελευταία στιγμή θα τείνει το χέρι προς τους αντιπάλους του και θα επιδιώξει μια μετεκλογική συνεργασία».

Facebook Comments