Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα δυτικά, από τις απογευματινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες γρήγορα από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις απογευματινές ώρες στην ανατολική, πρόσκαιρα την κεντρική Μακεδονία και προς το βράδυ στη Θράκη. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στη Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 και τοπικά 9 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7, στα ανατολικά και νότια 8 και στα νότια τοπικά έως 9 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα στα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες από το βράδυ θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 και γρήγορα στις Κυκλάδες τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Γρήγορα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και σταδιακά στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 23-12-2019

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, τις πρωινές ώρες στην Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.

Ανεμοι: Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 και στα δυτικά και πιθανώς τα νότια πελάγη τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

Facebook Comments