Υπάρχει αστυνομική βία, που υπερβαίνει τα εσκαμμένα; Προσπαθεί η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να δημιουργήσουν ένα αστυνομικό κράτος; Επιδιώκουν άραγε την υπονόμευση της δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών; Αν κάποιος παρακολουθεί συστηματικά τις παρεμβάσεις εντός κι εκτός του κοινοβουλίου των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι άλλων αριστερών κομμάτων, θα σχημάτιζε ακριβώς αυτή την εντύπωση. Ότι δήθεν η Ελλάδα διολισθαίνει στον αυταρχισμό και στην αστυνομοκρατία!
 
Ουδέν αναληθέστερο. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Η κυβερνητική προσπάθεια αποσκοπεί στην υποστήριξη των δημοκρατικών θεσμών και στην ισχυροποίηση των ατομικών ελευθεριών, που επί σειράν ετών υποσκάπτονται από την ασύδοτη δράση διαφόρων οργανωμένων συμμοριών ακραίων, ιδεοληπτικών, φανατικών (ψευτο)αναρχικών, που αποσκοπούν στην κατάλυση του δημοκρατικού συστήματος, με την ανοχή, δυστυχώς, μέρους της κοινωνίας κι ακόμα μεγαλύτερου τμήματος του προερχόμενου από την αριστερά πολιτικού και κομματικού συστήματος.
 
Δεν υπάρχει δόγμα «νόμος και τάξη», όπως ψευδώς ισχυρίζεται η αντιπολίτευση. Η επιβολή του νόμου και της τάξης δεν είναι καν δεξιάς ή αριστερή πολιτική, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Είναι ορθολογική αναγκαιότητα. Διότι άλλως δεν θα υπήρχε ελευθερία. Η ελευθερία της πλειοψηφίας προστατεύεται μόνον αν υπάρξει σεβασμός των δικαιωμάτων του απλού πολίτη κι αν καταπολεμείται η ασυδοσία των οργανωμένων μειοψηφιών εις βάρος της πλειοψηφίας, εις βάρος του απλού πολίτη υπέρ του οποίου λειτουργεί, και πρέπει να λειτουργεί,  το δημοκρατικό σύστημα. Κι η αστυνομία, ως το μόνο σώμα του κρατικού μηχανισμού, που έχει τη δυνατότητα της άσκησης έννομης βίας, υπάρχει όχι για να προστατεύει το κλειστό καθεστώς μιάς κομματικής κάστας, όπως η αριστερά ιδεοληπτικά ισχυρίζεται. Αλλά τα νόμιμα συμφέροντα και τα δικαιώματα του κάθε πολίτη
 
Απόδειξη αυτού ότι οι κατηγορίες που εκτοξεύονται περί δήθεν υπερβολικής βίας, είναι αόριστες και δεν έχουν επιβεβαιωθεί σε καμιά περίπτωση. Δείτε πώς κατέρρευσαν οι κατηγορίες κάποιας γυναίκας στο Κουκάκι ότι δήθεν οι αστυνομικοί παραβίασαν το οικογενειακό της άσυλο και συνέλαβαν παρανόμως τον σύζυγο και τον γιό της. Ουδέποτε συνέβη αυτό. Η πραγματικότητα ήταν ότι η συγκεκριμένη οικογένεια συμμετείχε της παράνομης κατάληψης, που η αστυνομία προσπάθησε και πέτυχε να εκκενώσει, παρά τις περί του αντιθέτου έκνομες ενέργειες των συγκεκριμένων.
 
Καταλαβαίνω ότι οι ιδεοληψίες είναι πολύ ισχυρές στην πολιτική. Επί χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, πολιτικοί και κόμματα, κυρίως από την πλευρά της Αριστεράς, θεωρούσαν και θεωρούν ότι η αστυνομία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μηχανισμός καταπίεσης του «κράτους της δεξιάς» κι ότι οι τρομοκράτες που προέρχονται από τον χώρο της άκρας αριστεράς και του αναρχισμού δεν είναι τίποτα άλλο παρά παραστρατημένοι ακτιβιστές κι όχι ανελέητοι δολοφόνοι, ληστές, εγκληματίες, όπως στην πραγματικότητα ήταν κι είναι. Δυστυχώς αυτή η ιδεοληψία, ο παραλογισμός της αριστεράς δεν επέτρεψε επί τόσα χρόνια την καταπολέμηση της βίας και της ανομίας, που επιτρέπει να συντηρείται το καθεστώς της ανομίας και το μοναδικό αντάρτικο πόλης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όχι πια. Ως εδώ. Η κυβέρνηση της ΝΔ εξελέγη με την εντολή να επιβάλλει επιτέλους το νόμο και την τάξη στην Ελλάδα. Κι αυτό θα πράξει. 
 

Facebook Comments