Τις 267.342 έφθασαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του φετινού κοινωνικού μερίσματος που είχαν υποβληθεί και είχαν εγκριθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου, οπότε και έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου κάθε νοικοκυριό του οποίου η αίτηση εγκρίθηκε θα λάβει μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσε στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr το ποσό των 700 ευρώ.

Όσοι θεωρούν ότι αποκλείστηκαν άδικα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα έχουν περιθώριο να υποβάλουν ένσταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών απέστειλαν χθες στη ΔΙΑΣ τον κατάλογο των δικαιούχων της έκτακτης ενίσχυσης, για να αρχίσουν οι τράπεζες να καταβάλλουν τα χρήματα από τη Δευτέρα και η διαδικασία να ολοκληρωθεί το αργότερο έως την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Παράλληλα, θα διενεργηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, ώστε να διαπιστωθεί μήπως συμπεριλαμβάνονται σ αυτές δικαιούχοι οι οποίοι προστέθηκαν στο συμπληρωματικό αρχείο που ανέβηκε την περασμένη Δευτέρα στην πλατφόρμα.

Facebook Comments