Χρόνο με το χρόνο όλο και πιο απαιτητικές γίνονται οι δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP. Για το 2019 ολοκληρώθηκαν. Η αξιολόγηση γίνεται από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP, ο οποίος εδώ και 3 δεκαετίες δοκιμάζει για την ασφάλεια που προσφέρουν την πλειονότητα των καινούργιων αυτοκινήτων. Τη φετινή χρονιά ο EuroNCAP έχει δοκιμάσει 36 καινούργια αυτοκίνητα και για πρώτη φορά στην ιστορία κανένα από τα νέα μοντέλα που πήραν μέρος στις δοκιμές ασφαλείας του οργανισμού δεν αξιολογήθηκε με κάτω από 4 αστέρια (στα 5) για τη συνολική ασφάλεια που προσφέρει

Nα δούμε λοιπόν ποια είναι τα αυτοκίνητα που παρέχουν την μεγαλύτερη ασφάλεια σε ενήλικους και παιδιά

Ασφάλεια ενήλικων επιβατών.

Eίναι η παλαιότερη αξιολόγηση του οργανισμού. Μέσω της επίδοσης του αυτοκινήτου σε 4 κύρια crash tests (2 μετωπικά και 2 πλευρικά), συν του τεστ για την προστασία του αυχένα των επιβατών, ο EuroNCAP βαθμολογεί το πόσο προστατεύει το αυτοκίνητο τους ενήλικους επιβάτες του.

Mazda CX-30: 99%*
Mazda 3: 98%
Tesla model X 98%
SEAT Tarraco: 97%
VW T-Cross
Skoda Scala: 97%
BMW Z4: 97%
BMW Σειρά 3: 97%
Subaru Forester 97%
Lexus UX 96%

Ασφάλεια παιδιών

Σε αυτόν αξιολογείται το πόσο προστατεύει τα παιδιά που επιβαίνουν σε αυτό ένα αυτοκίνητο σε μια μπροστινή και πλαϊνή πρόσκρουση, αλλά και η ευκολία τοποθέτησης παιδικού καθίσματος, καθώς και η συμβατότητα του αυτοκινήτου με διάφορα μεγέθη καθίσματος.

Mercedes CLA: 91%
Subaru Forester 91%
Mercedes GLE: 90%
Mercedes B-Class: 90%
Mercedes EQC: 90%
Renault Clio: 89%
VW Golf 89%
Mercedes GLB 88%
Skoda Octavia 88%
Range Rover Evogue 87%

Εκτός από τους επιβάτες, οι δοκιμές ασφαλείας του EuroNCAP αξιολογούν και το πόσο προστατεύει ένα αυτοκίνητο τους πεζούς και τους ποδηλάτες, στην περίπτωση σύγκρουσης με αυτό.

Τα 5 ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2019 στην προστασία πεζών και ποδηλατών:

Mercedes CLA: 91%
BMW Z4: 91%
BMW Σειρά 3: 87%
Toyota Corolla: 86%
Toyota RAV4: 85%

Facebook Comments