Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανακοίνωσε ότι οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς θα γίνουν σύντομα, ακόμη και την Παρασκευή.

«Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί συνομιλούν οι δυο τους, όλ α τα θέματα είναι φυσικό να θέλει ένας αρχηγός να τα θέσει και κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στο τι θα συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον πρωθυπουργό, διευκρίνισε ότι στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να τους ενημερώσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ως στόχο να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν σταθερό και αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα.

Ερωτηθείς για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να απομονώσει διπλωματικά την Άγκυρα και η Ουάσινγκτον -με μια σειρά δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων- αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα την Τουρκία και στη σημερινή συνάντηση αναμένεται αυτό να επιβεβαιωθεί.

Facebook Comments