Η χρήσιμη -για εμάς- ταύτιση Trump – State Department
Πολλή συζήτηση προκάλεσε η χθεσινή «επεισοδιακή» εκκίνηση της συνάντησης Μητσοτάκη-Τραμπ, η οποία δεν προβλεπόταν να έχει συνέντευξη Τύπου
Πολλή συζήτηση προκάλεσε η χθεσινή «επεισοδιακή» εκκίνηση της συνάντησης Μητσοτάκη-Τραμπ, η οποία δεν προβλεπόταν να έχει συνέντευξη Τύπου
Πολλή συζήτηση προκάλεσε η χθεσινή «επεισοδιακή» εκκίνηση της συνάντησης Μητσοτάκη-Τραμπ, η οποία δεν προβλεπόταν να έχει συνέντευξη Τύπου. Τι να κάνουμε, όμως, για τα ξένα ΜΜΕ η είδηση των ημερών είναι η δολοφονία του Σουλεϊμανί, με αποτέλεσμα τα αμερικανικά ΜΜΕ να «πέσουν πάνω» στον Αμερικανό πρόεδρο στην πρώτη ευκαιρία που βρήκαν.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Τουναντίον, όποτε μπόρεσε, πήρε τον λόγο από τον κ. Τραμπ και εξέθεσε τις ελληνικές θέσεις με σαφήνεια, τόσο για τα F-35 όσο και για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τη στάση της Τουρκίας στη Μεσόγειο ευρύτερα.
Τι απάντησε ο Τραμπ στην, κατά την Ελλάδα, «ταμπακιέρα»; Τίποτα. Όταν ανάκυψε η περίπτωση της Τουρκίας, ο κ. Τραμπ δεν είπε τίποτε που θα μπορούσε να προβληματίσει τον προσκεκλημένο του. Ούτε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, ούτε των απαντήσεων. Εξ ου και, όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος έδειχνε να έχει μια «καλύτερη κατανόηση» των όσων συμβαίνουν στην περιοχή μας.
Πρακτικά: ο κ. Μητσοτάκης, τόσο μπροστά από τις κάμερες όσο και πίσω από τις κλειστές πόρτες, είδε τον κ. Τραμπ να εναρμονίζεται με τις εισηγήσεις του State Department κόντρα στην απρόβλεπτη φύση του. Και, όπως λένε οι γνωρίζοντες, οι ιθύνοντες της αμερικανικής διπλωματίας βλέπουν την Ελλάδα με εξαιρετικά καλό μάτι, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, στις διευρυμένες συνομιλίες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ήταν εξαιρετικά υποστηρικτικός ως προς τις ελληνικές θέσεις.
Facebook Comments