Σε κατάσταση πτώχευσης βρίσκεται και επίσημα η εταιρία «Τοξότης Α.Ε.» του Χρήστου Καλογρίτσα μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ως αποτέλεσμα θα είναι τ’ απλήρωτα δάνεια στην τράπεζα Αττικής και ο ανολοκλήρωτος δρόμος Πάτρα-Πύργος.

Η αίτηση πτώχευσης είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί χθες, αλλά η διαδικασία αναβλήθηκε για τον Μάρτιο.

Η Τοξότης κοινοπρακτικά με την Ομάδα Κατασκευών κηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για τα δύο από τα τέσσερα τμήματα (Δουναίικα-Πύργος και Κυλλήνη-Βάρδα), αλλά αδυνατώντας να προσκομίσει τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές κηρύχθηκε, τέλη του περασμένου καλοκαιριού, έκπτωτη από τα συγκεκριμένα έργα.

O κ. Kαλογρίτσας έγινε ευρέως γνωστός όταν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήθελε να πάρει τηλεοπτική άδεια με εγγύηση βοσκοτόπια ενώ μετά ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε ότι του ζήτησε δανεικά.

Σημειωτέον ότι ο όμιλος Καλογρίτσα και οι εταιρείες του, «Τοξότης» και «Ομάδα Κατασκευών», ήταν σε οριακή κατάσταση τους τελευταίους μήνες έχοντας απολέσει συμβάσεις 100 εκατ. ευρώ (οι οποίες εκτελούνται πλέον από την «Ακτωρ»), ενώ και ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε έκπτωση του συγκεκριμένου εργολάβου από σειρά συμβάσεων τις οποίες είχε αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια και δεν εκτελούσε. Μάλιστα, ο διαχειριστής του δικτύου της ΔΕΗ έχει κληθεί πολλές φορές για να χειριστεί προβλήματα που απορρέουν από τις δεκάδες εργολαβίες που έχει αναλάβει από το 2015 μέχρι σήμερα ο όμιλος Καλογρίτσα και παραμένουν μέχρι και σήμερα ημιτελείς ή η κατασκευή τους έχει ήδη αναληφθεί από άλλες εταιρείες. Η επιτροπή του διαγωνισμού για ανάθεση των φετινών εργολαβιών του ΔΕΔΔΗΕ εξέτασε τη σχετική ένσταση της «Τοξότης» και δήλωσε ότι «τα προβλήματα στις 10 εν εξελίξει εργολαβίες οξύνθηκαν, με αποκορύφωμα την ολοκληρωτική παύση εργασιών».

Ο κ. Καλογρίτσας είναι αντιμέτωπος με σειρά πλειστηριασμών της κινητής και ακίνητης περιουσίας της «Τοξότης», με επισπεύδοντες διάφορους προμηθευτές, για οφειλές ποσών της τάξεως των 600.000 ευρώ.

Οι εγγυητικές επιστολές που πήρε η εταιρία από την Τράπεζα Αττικής για τη διεκδίκηση εργολαβιών την έβαλε στο επίκεντρο. Ο μεγάλος δανεισμός της εταιρίας, όμως, ώθησε την τράπεζα να αποστείλει τον περασμένο Μάιο και σχετικό εξώδικο για τη ρύθμιση των δανείων και απείλησε με καθεστώς εποπτείας ενώ διαμηνύσει ότι δεν έχει πρόθεση να εκδώσει για λογαριασμό της νέες εγγυητικές επιστολές. Η Τοξότης φέρεται να οφείλει περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ στην τράπεζα Αττικής που αποτελεί βασικό πιστωτή, ενώ ποσό της τάξης των 4 εκατ. έχουν λαμβάνειν οι εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση της πτώχευσης αναφέρει

Την 23/12/2019 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 2033949, και στη μερίδα της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τον διακριτικό τίτλο «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» και Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 121913801000, η από 18/11/2019 Αίτηση της Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΛΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας), με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 103333/2019 & Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης 866/2019, σύμφωνα με την οποία ζητείται:

Να γίνει δεκτή η αίτηση και να κηρυχθεί η καθ’ ης ανώνυμη εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης.

Να ορισθεί ημέρα παύσης των πληρωμών η 5η Ιουλίου 2019.

Να διορισθεί Εισηγητής Δικαστής της πτώχευσης και προσωρινός σύνδικος της πτώχευσης.

Να ορισθεί χρόνος συνέλευσης των πιστωτών για την εκλογή οριστικού συνδίκου και τη σύνταξη του πίνακα των πιστωτών.

Να διαταχθεί η σφράγιση της περιουσίας της καθής και να επιβληθεί η δικαστική δαπάνη σε βάρος της πτωχευτικής περιουσίας.

Η Γραμματέας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όρισε την συζήτηση της παραπάνω αίτησης για την 08/01/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00, Πινάκιο Ρ1/5 (κτίριο 6, αίθουσα 12).

Facebook Comments