Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έδωσε εντολή να κατέβει από τους χώρους του μετρό η διαφήμιση ενάντια στις αμβλώσεις, μετά και το σάλο που προκλήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις με τη συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια που φιλοξενεί η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) σε σταθμούς και συρμούς του Μετρό, η οποία έχει σύνθημα «διάλεξε τη ζωή».

Οι επιβάτες του μετρό εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους, ανεβάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες της αφίσας, κάνοντας λόγο για «οπισθοδρόμηση» και για φαινόμενα που γυρνούν την Ελλάδα αρκετές δεκαετίες πίσω.

Η απάντηση της  ΣΤΑΣΥ

Η ΣΤΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «Πρόκειται για μια διαφήμιση όπως όλες οι άλλες που μπαίνουν σε χώρους του Μετρό».

Και συνεχίζει η απάντηση «Εν προκειμένω ζητήθηκε από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση να μπει η εν λόγω διαφήμιση, με τον φορέα αυτόν να καταβάλλει κανονικά το προβλεπόμενο ποσό για τη φιλοξενία του πόστερ. Πρόκειται για φορέα βραβευμένο που δημιουργήθηκε από πολυτέκνους. Στην αφίσα δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά στις αμβλώσεις, έτσι κρίθηκε πως δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Πράγματι, μπορεί κανείς να διαφωνεί με το περιεχόμενο του προβαλλόμενου μηνύματος αλλά κατά τη γνώμη μας δε στοιχειοθετείται λόγος για να μην υπάρχει η διαφήμιση. Να θυμίσουμε πως προσφάτως φιλοξενήθηκε αφίσα και του vegan κινήματος όπου και είχαμε αντιδράσεις από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε πως οι αντιδράσεις είναι θεμιτές, ωστόσο, δεν υπήρχε λόγος αποκλεισμού. Συνέβη ο,τι γίνεται και με τις υπόλοιπες διαφημίσεις που φιλοξενούμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαφημίσεις βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους σταθμούς του Μετρό.  Με δήθεν συνθήματα «υπέρ της ζωής» οι αφίσες είναι γεμάτες από ανακρίβειες και fake news, με στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των περαστικών.

Φορέας της υπερσυντηρητικής προπαγάνδας εμφανίζει η οργάνωση με τον προκλητικό τίτλο «Αφήστε με να ζήσω».  Υπενθυμίζεται ότι η νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Ελλάδα έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1986.

Facebook Comments