Την αύξηση των περιπολιών στην Αττική κατά 50%  μέσω της πρόσληψης 1.200 επιπλέον ειδικών φρουρών στην Ομάδα Δίας, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί για τα Εξάρχεια τονίζοντας ότι χρονίζοντα προβλήματα δεν λύνονται μέσα σε μία ημέρα και υποστήριξε ότι το έγκλημα στην περιοχή μειώθηκε το 2019. 

Διέψευσε επίσης κατηγορηματικά τις αιτιάσεις κατοίκου της περιοχής ότι ο Διοικητής του Α.Τ Εξαρχείων σε πρόσφατη συνάντησή τους με αφορμή διαμαρτυρία κατοίκων των Εξαρχείων μίλησε για άνωθεν εντολή προτεραιοποίησης πάταξης του πολιτικού εγκλήματος έναντι του ποινικού.

«Σε καθημερινή βάση κι όλο το 24ωρο γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι, πεζές περιπολίες, εξορμήσεις ομάδων ελέγχου. Σκοπός είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε είδους παραβατικότητας και η διαμόρφωση συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες. Αυτό είναι το επιχειρησιακό σχέδιο για την Αθήνα που εντάσσεται και η περιοχή των Εξαρχείων,  εστιάζοντας και στα ναρκωτικά, τις διαρρήξεις, τις ληστείες, το παραεμπόριο κι άλλα με στοχευμένες δράσεις», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο ίδιος δεν αποδέχθηκε  τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη περί πιθανού σχεδίου αλλαγής της εικόνας  των Εξαρχείων και μετατροπής της περιοχής σε παράδεισο Airbnb. Τις χαρακτήρισε κακόπιστες και απηύθυνε έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις να μην στοχοποιούν την ΕΛ.ΑΣ.

«Το Υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ χωρίς να επηρεάζονται από τέτοιες κακόπιστες προσεγγίσεις θα συνεχίσουν το έργο τους για να αποκατασταθούν πλήρως οι συνθήκες ασφάλειας στο μέχρι πρότινος άβατο ανομίας των Εξαρχείων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επιμένοντας ότι το πρόγραμμα αντεγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι αποτελεσματικό, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατάθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2019 (1/1-31/12) υπήρξε μείωση:

  • 33% στις ληστείες
  • 7,8% στις κλοπές οχημάτων
  • 83,3% αρπαγές τσαντών
  • και σε άλλα αδικήματα

Ως προς τα όσα φέρεται να είπε ο Διοικητής του Α.Τ Εξαρχείων σε αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής στις 11 Ιανουαρίου, ο Λευτέρης Οικονόμου, προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση, σημειώνοντας ότι: «ο Διοικητής δήλωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για ενίσχυση της αστυνόμευσης. Δεν έγινε ποτέ λόγος για προτεραιότητες της ΕΛ.ΑΣ ούτε για το υφιστάμενο επιχειρησιακό σχέδιο στην περιοχή των Εξαρχείων. Βασική αρχή της ΕΛ.ΑΣ είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών. Αυτό πράττουμε, αυτή την εντολή έδωσε ο λαός».

Facebook Comments