10 μικροί νέγροι. Το αριστούργημα της ιδιοφυούς μαιτρ των αστυνομικών μυθιστορημάτων, Αγκάθα Κρίστι είναι ένα διαμάντι της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας, κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Πρόκειται για ένα έργο όπου ο θεατής κολυμπά σε ένα σκοτεινό σύμπαν, το οποίο στήνει η συγγραφέας, ένα ασφυκτικό περιβάλλον ανασφάλειας και φόβου, όπου οι βεβαιότητες κλονίζονται, θύτης και θύμα συγχέονται, τα όρια μεταξύ δικαίου και αδίκου θολώνουν. 

Στο ανακαινισμένο θέατρο «Νέος Ακάδημος», η ιστορία αναβιώνει με 10 εξαιρετικούς ηθοποιούς επί σκηνής να αποτελούν τα πιόνια ενός μυστηριώδους παιχνιδιού, του οποίου το σασπένς δεν παύει να κορυφώνεται μέχρι και την τελευταία στιγμή της ιστορίας. 

Ο Φίλιππος Σοφιανός είναι ο στρατηγός Μακ Κένζι, ένας από τους φιλοξενούμενους στο «νησί του Νέγρου», ο οποίος βαρύνεται με το φόνο του εραστή της γυναίκας του. Ένας ρόλος – πρόκληση καθότι – κατά κύριο λόγο – βουβός, όπως δηλώνει ο ίδιος…  

Σε μια αποκλειστική και σπάνια συνέντευξη ο καταξιωμένος ηθοποιός μιλά στο marketnews.gr για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί κι εξηγεί τι είναι αυτό που την ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αστυνομικά μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι. Σε ιδιαίτερα εξομολογητική διάθεση, ο Φίλιππος Σοφιανός ορίζει την τέχνη ως ένα καταφύγιο από τον σκληρό ενεστώτα των ανθρώπων και περιγράφει γιατί οι σύγχρονες μορφές της έχουν απωλέσει τον χαρακτήρα τους και υστερούν έμπνευσης. 

Ακόμη, θυμάται τα φοιτητικά του χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, πλάι σε σπουδαίους δασκάλους και εξηγεί γιατί θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την θεατρική κατάρτιση προτού ένας ηθοποιός βγει στη σκηνή. Τέλος, μιλά για την ιδιωτική τηλεόραση, της οποίας έχει υπάρξει πρωταγωνιστής ήδη από τη γέννησή της και δηλώνει την αντίθεσή του στα σύγχρονα εύκολα και γρήγορα προϊόντα που σερβίρει στο κοινό της…

Facebook Comments