Σε σοβαρότατες καταγγελίες για την ύπαρξη σχεδίου προφυλάκισης τριών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Νovartis προέβη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, εξεταζόμενος συμπληρωματικά στον εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελο Ζαχαρή, με αποτέλεσμα η κατάθεσή του να διαβιβαστεί αμέσως στη Βουλή που διερευνά -όπως είναι γνωστό- ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής είπε στην κατάθεσή του ότι το σχέδιο αφορούσε τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή παραμονές των εκλογών.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δε, ο οποίος αναφέρθηκε και πάλι στον «Ρασπούτιν» υποστήριξε ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου.

Δήλωσε μάλιστα πρόθυμος, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των καταγγελομένων του να εξεταστεί κατα αντιπαράσταση μαζί τους.

Facebook Comments