Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην επικεφαλής της παράταξης “Μαζί” Κατερίνα Νοτοπούλου και τοn εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή.

Συγκεκριμένα, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας στην συμπρωτεύουσα, η κα. Νοτοπούλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα θέματα της αστυνόμευσης και των τραπεζοκαθισμάτων.

«Καταλαβαίνω την αγωνία να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει όμως και ο ΟΣΕ και δυτικά οι συνοικίες. Δε μπορούμε να μιλάμε για ευταξία και η ευταξία να περιορίζεται στο πως θα κόψετε πρόστιμα. Επιπλέον για την ευταξία: Πόσα τραπεζοκαθίσματα και πόσα μαγαζιά έχετε ελέγξει σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα; Ασχολείται η Δημοτική Αστυνομία με αυτό; Πολύ φοβόμαστε ότι υπάρχει μια τεράστια ανοχή σε αυτό το κομμάτι κατάληψης του δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Νοτοπούλου.

Η τοποθέτηση αυτή της κα. Νοτοπούλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Δαγκλή ο οποίος μέσω της Voria.gr απάντησε πως όταν η ίδια είχε διοριστεί επικεφαλής στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, είχαν αποσπαστεί για τη φύλαξη της κα. Νοτοπούλου 24 αστυνομικοί.

Μετά τη  δήλωση αυτή κα. Νοτοπούλου, έκανε λόγο για «τερατώδη ψέματα και λασπολογία»ενώ μάλιστα προχώρησε και στο να αποστείλει εξώδικο προς τον κ. Δαγκλή, ζητώντας του να ανακαλέσει.

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, η ίδια δεν κυκλοφορούσε ποτέ συνοδεία αστυνομικούόσο ήταν επικεφαλής του γραφείου του Μαξίμου στην Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, διευκρινίζεται πως πράγματι μετά την ίδρυση αυτής της άτυπης κυβερνητικής δομής αποσπάστηκαν κάποιοι αστυνομικοί προκειμένου να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στο Διοικητήριο, κυρίως όμως εξήγησε, πως όταν βρισκόταν εκεί ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά όπως επεσήμανε «αυτοί ήταν έξι και στη συνέχεια οκτώ και όχι 16 και μετέπειτα 24».

 

Facebook Comments