Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, απάντησε στον Π. Καμμένο, για τα όσα είπε για το 2015, ισχυριζόμενος ότι «Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να πάρουμε 80 δισ. και να φύγουμε από το ευρώ».

Ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στον ρ/σ  «Realfm», σημείωσε «Ξέρετε ότι ποτέ δεν αρνούμαι να μιλάω για το 2015. Παραδέχομαι λάθη που έχω κάνει αλλά παράλληλα είμαι περήφανος για την στάση μου τότε που τα έβαλα τόσο με την Τρόικα και τους “ευρωλάγνους”, όσο και με τους “δραχμιστές”. Αποτέλεσμα αυτού ήταν από την 5η Ιουλίου του 2015 να είμαι στο στόχαστρο τόσο της Τρόικας και των φιλοτροϊκανών όσο και των “δραχμιστών”. Όμως, σήμερα θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ με σεσημασμένο συκοφάντη που λέει συνειδητά ψέματα, και τον οποίο ο ελληνικός λαός έθεσε εκτός Βουλής».

Επιπλέον, ο γραμματέας σχολίασε, ο «σεσημασμένος συκοφάντης ο κ. Καμμένος, θα μου επιτρέψετε να μην ξανασχοληθώ με τον κύριο. Ό,τι είχα να πω το έχω γράψει. Δεν κάνω αγωγή σε κανέναν. Δεν θα κάνω ποτέ αγωγή σε κανέναν. Ξέρετε με όλες τις συκοφαντίες που έχω υποστεί τα τελευταία χρόνια δεν θα έκανα τίποτε άλλο. Επίσης, δεν πιστεύω στον δικαστικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό που λέγαμε».

Και πρόσθεσε «Όλες αυτές οι συκοφαντίες με κάνουν πιο δυνατό και να ξέρετε ότι η αλήθεια πάντοτε, πάντοτε λάμπει».

Τι είπε ο Πάνος Καμμένος για τον Βαρουφάκη

Υπενθυμίζεται ότι Πάνος Καμμένος δήλωσε, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», ότι «Ο Βαρουφάκης έλεγε στα Όσκαρ και στις ταινίες ό,τι ήθελε  και αγωνιζόταν για να μείνουμε στην Ευρώπη».

Και πρόσθεσε «Στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν ξέρω τι είπε σε σας και τι γράφει στις ταινίες. Το βράδυ εκείνο που ο Αλέξης Τσίπρας με πήρε τηλέφωνο και πήγα στις Βρυξέλλες, ο Βαρουφάκης μας είπε το πρωί ότι θα υπογράψει την άλλη μέρα στο Eurogroup τη λύση Σόιμπλε ήταν η ημέρα που ο Τσίπρας ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο, Ομπάμα και διά του Ολάντ ήρθαν οι Γάλλοι να προτείνουν τη σωτηρία της χώρας».

Επίσης, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να πάρουμε 80 δισ. και να φύγουμε», σημειώνοντας ότι «Στην πρωινή συνεδρίαση που κάναμε, όταν πήγα στις Βρυξέλλες την προηγούμενη του Eurogroup η δημόσια πρόταση του ήταν να συμφωνήσουμε γιατί δεν έχουμε άλλη λύση».

Facebook Comments