Η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά και στα διαλείμματα των τηλεοπτικών εκπομπών, αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους, κυρίως για το μέγεθος του προβλήματος που καλούνται να διαχειριστούν. 

Εξ ου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει σε πολιτικό μασάζ στη ΝΔ τις επόμενες μέρες. Την Κυριακή, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Νότης Μηταράκης θα βρεθούν στα γραφεία της ΝΔ και θα μιλήσουν στους πολιτευτές του κόμματος. Έτσι και αυτοί θα μπορούν να λειτουργούν ως «πολλαπλασιαστές» των θέσεων της κυβέρνησης, αλλά και δεν θα μπορούν να βγαίνουν στα κάγκελα με την πρώτη, επικαλούμενοι άγνοια για το σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Θα γνωρίζουν λεπτομέρειες και πλέον θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Την ερχόμενη εβδομάδα και πριν τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής, έρχεται η ώρα των βουλευτών, με τη συνεδρίαση να προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τετάρτη. Και, βεβαίως, το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη. 

Βεβαίως, η κυβέρνηση δεν θέλει να εγκλωβιστεί στην ατζέντα του μεταναστευτικού και να μετατοπιστεί η συζήτηση από επιτεύγματα της διακυβέρνησης, όπως η θεαματική βελτίωση του οικονομικού κλίματος που αποτυπώνεται στα επιτόκια των κρατικών ομολόγων. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments