Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής που καταθέτει αυτή την ώρα Προκαταρκτική, κατήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ ήταν εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ο μάρτυρας είπε στην επιτροπή πως για όσα καταγγέλλει έχει αποδεικτικά στοιχεία.

Εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο και μέλη την Παπαδάκου, τον Τάρκα και τον Φιλιππάκη

Σάμπυ Μιωνής: «Αυτά που θα καταθέσω σήμερα εδώ και για τα όποια στη συνέχεια, θα καταθέσω μήνυση, πιστεύω ότι συνδέονται με την υπόθεση που ερευνάτε σε αυτή την Επιτροπή. 

Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. 

Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ. Τάρκα και της κ. Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό.

Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου.

Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα. 

Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις». 

Ραγκούσης και Λάππας διέκοψαν τον μάρτυρα και διαμαρτυρήθαν γιατί ο μάρτυρας συμβουλεύτηκε τις σημειώσεις του. Με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναταραχή.

Ι. Μπούγας: Αφήστε τον μάρτυρα να καταθέσει. Φαίνεται να μην θέλετε μα καταθέσει. 

Σάμπυ Μιωνής: Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Το γεγονός ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κ. Παπασταυρου που ήταν και σύμβουλος του πρωθυπουργού μας Αντώνη Σαμαρά.

Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους.

Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα.

Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς.

Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. 

Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ. Τάρκας πιστεύω ότι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές αρχές, μετά οι Αμερικάνοι άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της Δημοκρατίας ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν.

Το ραντεβού Μιωνή, Παπαγγελόπουλου, Παππά στο Μαξίμου το 2016 – «Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε λεφτά»

Σάμπυ Μιωνής: «Φτάνουνε τώρα στις 10 Μαρτίου οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ.Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. 

Ήταν σαφές ότι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού. Επίσης ήταν σαφές σε μένα οτι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης

Ο Ν. Παπάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει 

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε «και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει». Εννοώντας τον Φιλιππάκη.
Δεν πίστευα στα αυτιά μου.

Οφείλω να πω ότι ο Ν. Παππας ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα.

Εγώ του δήλωσα ότι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε οτι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε.

Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη».

Ο Μιωνής καταθέτει έγγραφο φωτιά

Σάμπτυ Μιωνής: «Οι κ. Φιλιππάκης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους
δεσμεύτηκαν εγγράφως οτι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν ότι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο. 

Όλα όσα συνέβησαν σε μένα χρησιμοποιώντας το όνομα Παπασταύρου ήταν οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό αλλά και το πολιτικό όφελος. 

Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους».

Η μήνυση Μιωνή

Facebook Comments