Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε, στις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία λόγω κορωνοϊού καθώς και στη μείωση των πλεονασμάτων το 2020.

Ειδικότερα, για ια τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία λόγω κορωνοϊού ανέφερε:

«Αύριο θα ανακοινωθούν από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, τα πρώτα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, μετά τις επιπτώσεις του κορωνοϊούΓια τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα από τον κορωνοϊό θα ισχύσει αναστολή του ΦΠΑ και των εισφορών».

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να δοθούν 100 εκατ. ευρώ ως εγγύηση στις Τράπεζες για να δώσουμε εγγυήσεις ως 500 εκατ. ευρώ δάνεια μόνο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Λόγω του κορωνοϊού, συζητάμε αυτό το ποσό να αυξηθεί και να φτάσει ενδεχομένως το 1 δισ. ευρώ. Μέχρι τον Ιούνιο, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να πάρουν δάνεια, θα μπορούν να πάρουν».

Για τη μείωση των πλεονασμάτων το 2020:

«Θεωρώ αδιανόητο να επιμείνει η Ευρώπη σε πλεόνασμα 3.5% υπό τις παρούσες συνθήκες. Έχει ήδη τεθεί από τον Πρωθυπουργό το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων το 2020».

 

Facebook Comments