Έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις συναλλαγές της προηγούμενης Πέμπτης που οδήγησαν σε μεγάλη πτώση της τιμής της μετοχής εν μέσω φημολογίας για επικείμενες παραιτήσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου, ζήτησε η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Όπως υποστήριξε χθες ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, η μετοχή πιέστηκε εκείνη την ημέρα από «ανυπόστατες» και «ανήθικες» φήμες που προέρχονταν από συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο πρόεδρος του ομίλου τόνισε, για άλλη μια φορά, πως «ουδέποτε εξέφρασα την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ». Αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές που έχουν γίνει τους τελευταίους 18 μήνες από τότε που η πλευρά Καλλιτσάντση ανέλαβε τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο κ. Προβόπουλος κατέληξε πως φέτος θα είναι ο πρώτος χρόνος που η εισηγμένη θα λειτουργήσει ως πραγματικά ενιαίος όμιλος.

Στους έξι άξονες της στρατηγικής, όπως είχαν παρουσιαστεί κατά τη διεκδίκηση της διοίκησης του ομίλου το καλοκαίρι του 2018, που οδήγησε στην επικράτηση των αδερφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Αναστ. Καλλιτσάντσης. Η διοίκηση του ομίλου διέψευσε τις φήμες για επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, είπε πως εντός του Μαρτίου θα υπογραφεί η σύμβαση για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου και θα κλείσει η συμφωνία με τις τράπεζες για τη χρηματοδότηση επένδυσης 100 εκατ. ευρώ.

Παραδέχθηκε, επίσης, πως η κατάσταση στην ΑΚΤΩΡ ήταν περισσότερο δύσκολη σε σύγκριση με αυτό που περίμενε όταν ανέλαβε την αναδιάρθρωση της ζημιογόνου κατασκευαστικής δραστηριότητας. Επανέλαβε πως ένας λογικός στόχος είναι να ανέλθει ο τζίρος της κατασκευαστικής δραστηριότητας κοντά στο ένα δισ. ευρώ, αλλά μόνο αν υπάρχουν αξιόλογα περιθώρια κέρδους και χωρίς συμβόλαια υψηλού ρίσκου, όπως συνέβη με συμβάσεις κατασκευής φωτοβολταϊκών σε Λατινική Αμερική και Αυστραλία. Ειδικά από την Αυστραλία, η ΑΚΤΩΡ κατέγραψε σημαντικές ζημιές που θα αποτυπωθούν πλήρως με την ολοκλήρωση τριών φωτοβολταϊκών στο τέλος του εξαμήνου.

Ο κ. Καλλιτσάντης είπε πως ο όμιλος θα επικεντρωθεί, όπως είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή η νέα διοίκηση, σε παραχωρήσεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (-) και έργα περιβάλλοντος, χωρίς να εγκαταλείπει τις κατασκευές. Ειδικά στον τομέα των παραχωρήσεων τόνισε πως αυξήθηκε το ποσοστό που ελέγχει στην Αττική Οδό σε επίπεδα άνω του 65%, στο τέλος Μαρτίου υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας Αλίμου, ενώ ο όμιλος συμμετέχει σε όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς για παραχωρήσεις όπως η Εγνατία Οδός, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), τα ΣΔΙΤ για τον άξονα Καλαμάτα – Μεθώνη και τις φοιτητικές κατοικίες στην Κρήτη και η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος.

Στον τομέα των -, μέσω επενδυτικού προγράμματος 200 εκατ. ευρώ, η συνολική ισχύς των αιολικών πάρκων του ομίλου θα φτάσει τα 491 MW στο τέλος Μαρτίου και τα 580 MW μέχρι το τέλος του έτους, από 296 MW που ήταν προ διετίας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του ομίλου Δημήτρης Καλλιτσάντσης ο οποίος τόνισε πως παραμένει στις επάλξεις για την επίτευξη των κοινών στόχων. Επίσης, έγινε γνωστό πως σε αντικατάσταση του κ. Ιορδ. Αϊβάζη που παραιτήθηκε πρόσφατα από το Δ.Σ. για προσωπικού λόγους θα τοποθετηθεί ο κ. Γιάννης Πεχλιβανίδης, γνωστός από την θητεία του σε τράπεζες.

Facebook Comments