Περίπου το 56% των γερμανικών επιχειρήσεων υφίστανται αρνητικές επιπτώσεις από την επιδημία του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου, με τους κλάδους του τουρισμού και των ξενοδοχείων να πλήττονται περισσότερο.

Οι φόβοι για ύφεση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία έχουν αυξηθεί μετά την εμφάνιση του κορωονοϊού και η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι οι εξαγωγικού προσανατολισμού κλάδοι θα έχουν προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Περίπου το 63% των επιχειρήσεων στον μεταποιητικό τομέα είπαν ότι επηρεάζονται αρνητικά, με τις περισσότερες να επικαλούνται ως λόγο τις ακυρώσεις ή τις αναβολές επιχειρηματικών ταξιδιών. Περίπου οι μισές εξ αυτών ανέφεραν προβλήματα με τις πρώτες ύλες ή τα εξαρτήματα.

Περίπου οι μισές από τις επιχειρήσεις στον κλάδο υπηρεσιών είπαν ότι έχουν πληγεί κυρίως λόγω της μείωσης στη ζήτηση και της ακύρωσης κρατήσεων, εκθέσεων και συνεδρίων.

Περίπου το 96% των επιχειρήσεων στον τουριστικό τομέα και το 79% των εταιριών στον κλάδο των ξενοδοχείων έχουν επηρεαστεί. Σύμφωνα με το Ifo, το 63% των εταιριών στο εμπορικό τομέα πλήττονται, κυρίως λόγω των καθυστερήσεων στις προμήθειες και της χαμηλότερης ζήτησης. Στην έρευνα του Ifo συμμετείχαν σχεδόν 3.400 επιχειρήσεις.

Η Γερμανία έχει ανακοινώσει 1.567 κρούσματα και τρεις θανάτους.

Facebook Comments