Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, καλεί σε κινητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού στις 21 Μαρτίου, παρά τα όσα συμβαίνουν στην χώρα λόγω του κορωνοϊού.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μίλησε για δύο νεκρούς στον Έβρο  ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ κατήγγειλε την αναστολή αιτήσεων ασύλου για έναν μήνα.

Με την σειρά της η Έφη Λατσούδη, ιδρύτρια της Αλληλεγγύης Λέσβου, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα μελανά χρώματα στην κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο νησί: «Αυτό που έγινε από το 2015 με το κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι σαν να γύρισε πίσω με τις πολιτικές της κυβέρνησης. Οι φασίστες στοχοποιούν ως ΜΚΟ όσους δεν μιλούν ενάντια στους πρόσφυγες. Στήνουν μπλόκα στους δρόμους, πετάνε πέτρες, είδαμε το τραγικό συμβάν με τη βάρκα στη Θερμή. Στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν τρομακτικές απειλές. Αυτά πρέπει να καταγγέλλονται. Ο αγώνας είναι για να μην απλωθεί άλλο ο ρατσιστικός λόγος».

Ακόμη, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επισήμανε ότι η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ παράγουν τάγματα εφόδου σε όλη τη χώρα, ενώ καθημερινά τελούνται αξιόποινες πράξεις από ψευτοπατριώτες στα σύνορα και τα νησιά. Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα», Τζαβέντ Ασλάμ.

Όπως είπε «φασιστικές ομάδες παίρνουν θάρρος και τον τελευταίο καιρό έχουν φτάσει σε αυτόν δεκάδες καταγγελίες για επιθέσεις εναντίον ομοεθνών του και άλλων μεταναστών σε περιοχές όπως Πειραιάς, Ρέντης, Περιστέρι, Άνω και Κάτω Πατήσια. Παρών ήταν και ένα από τα θύματα, που περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε από τρία άτομα στον Άγιο Νικόλαο».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε πως κλείνουν όλα στη χώρα, εκτός των καταστημάτων τροφίμων  και των φαρμακείων.

 

Facebook Comments