«Όποιος επιλέξει να μην εκκλησιάζεται αυτή την περίοδο», της ραγδαίας διάδοσης του κοροναϊού, «δεν είναι αμαρτία αλλά πράξη αγάπης και ευθύνης».

Αυτό τονίζει σε νέα απόφασή της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έπειτα από συνεδρίασή της σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, Ελπιδοφόρος αξιολογώντας τις εξελίξεις ως προς την εξάπλωση του κοροναϊού, συνιστά στους πιστούς τις προσεχείς εβδομάδες να μη εκτίθενται σε χώρους δημόσιων συναθροίσεων συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών και να συμμετάσχουν στη Θεία Λατρεία από το σπίτι παρακολουθώντας τις Ακολουθίες από τη τηλεόραση είτε από τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

«Ομολογούμε ότι βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, στο πλαίσιο της οποίας καλούμαστε να λάβουμε μέτρα προστασίας των ενοριτών μας και της ευρύτερης κοινωνίας» τονίζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος, Ελπιδοφόρος σημειώνει ότι «η ευλογία και η ευχή της Εκκλησίας εκτείνεται σε όλους και φυσικά σε αυτούς που επιλέγουν να μη προσέρχονται στις Εκκλησίες, αφού μια τέτοια απόφαση δεν συνιστά αμαρτία, αλλά πράξη αγάπης και ευθύνης για την προστασία τόσο του καθενός όσο των συνανθρώπων μας».

Facebook Comments