Σκύλοι, γάτες, νυχτερίδες αλλά και κατσαρίδες είναι μερικά από τα… τρόφιμα τα οποία μπορεί να βρει ξανά κανείς στις υπαίθριες αγορές της Κίνας, οι οποίες αν και εν μέσω της έξαρσης του κορωνοϊού είχαν κλείσει, τώρα που η κατάσταση με το φονικό ιό στην χώρα είναι καλύτερη, άνοιξαν ξανά.

Τι και αν πολλοί ήταν που κατηγόρησαν τις αγορές  για αυτά που πωλούν και κυρίως τις βρώσιμες νυχτερίδες, σε μορφή σούπας ή σε σουβλάκι, για την προέλευση του κορωνοϊού, οι έμποροι πήραν ξανά…τα κλουβιά τους και βγήκαν στην αγορά.

Κλουβιά με μέσα σκύλους και γάτες  έτοιμα για σφαγή, αλλά και έτοιμα μαγειρεμένα, παστωμένα ή καρυκευμένα ζώα, έντομα και τρωκτικά είναι μερικά από τα “εδέσματα” τα οποία κάποιος αντικρίζει σε αυτές τις αγορές.

Dogs are sold in a Chinese market. (Reuters/Tyrone Siu)

 

 

“Οι αγορές λειτουργούν κανονικά όπως και πριν” λέει ανταποκριτής της Daily Mail στην Κίνα, “η μόνη διαφορά είναι πως υπάρχουν πλέον φύλακες που απαγορεύουν τις φωτογραφίες, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ”, επισημαίνει.

Άλλος ανταποκριτής στην Guilin, πόλη της Νότιας Κίνας, αναφέρει πως υπάρχουν ακόμη και πινακίδες με εκπτώσεις σε νυχτερίδες, φίδια, αράχνες και σκορπιούς, αφού φαίνεται πως μετά την εμπλοκή τους στο θέμα του κορωνοϊού, η ζήτησή τους έχει πέσει.

Facebook Comments