Μετά τη δωρεά εξοπλισμού και λογισμικού συστήματος για ΜΕΘ, ύψους 494.000 ευρώ, προς το Υπουργείο Υγείας, η ΑΒ Βασιλόπουλος αναλαμβάνει να φροντίσει εκείνους που μας χρειάζονται περισσότερο και να διευρύνει τη στήριξή της σε Δήμους μέσα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αλλά και σε Φορείς ολόκληρης της χώρας που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες ειδικά αυτή την περίοδο. Το συνολικό κόστος της νέας δωρεάς προς Δήμους, ΜΚΟ και Κοινωφελείς Οργανισμούς ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Ξεκινώντας με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, τον Δήμο Αθηναίων, η ΑΒ θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς 16.000 πακέτων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τα έξοδα 11.500 διαδρομών για την ανταπόκριση σε αιτήματα πολιτών, για τους επόμενους 3 μήνες. Πρόκειται για μια ενέργεια, η οποία στηρίζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται στους ηλικιωμένους, σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, σε άπορες οικογένειες και στους μοναχικούς συνανθρώπους μας, σε εκείνους, δηλαδή, που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από την πανδημία. Το πρόγραμμα προσφέρει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια, ενώ ενισχύεται με την παροχή κατ’ οίκον βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποστήριξης Δήμων σε ολόκληρη τη χώρα μέσα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Η πρωτοβουλία της ΑΒ Βασιλόπουλος αποδεικνύει ότι η συμβολή των επιχειρήσεων, αυτή τη δύσκολη -για όλους μας- περίοδο, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Είναι κρίσιμη για την έκβαση της μάχης που δίνουμε καθημερινά στους Δήμους μας. Η προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας από την απειλή της πανδημίας αποτελεί μια τεράστια πρόκληση, την οποία έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, δημιουργώντας μια μεγάλη συμμαχία αλληλεγγύης. Εκ μέρους όλων των μελών της ΚΕΔΕ, θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω την ΑΒ Βασιλόπουλος».

Facebook Comments