Την πολυαναμενόμενη απάντηση από την αρμόδια επιτροπή έδωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση για το αν πρέπει ο γενικός πληθυσμός να φοράει μάσκα ή όχι αλλά και για τη χρήση των γαντιών.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επεσήμανε ότι σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας, ωστόσο, το αν πρέπει να φοράμε ή όχι μάσκα εξαρτάται από τα επιδημολογιακά στοιχεία της κάθε χώρας.

Επανέλαβε ότι η τοποθέτηση είναι το να μην φοράει ο γενικός πληθυσμός μάσκα. «Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό», συμπλήρωσε.

Για τα γάντια σημείωσε ότι έχουμε λίγες ενδείξεις πως προστατεύουν από τον ιό ενώ η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη παρά καλό. Όπως τόνισε, δημιουργούν, ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μας οδηγεί και πέρα από την προβλεπόμενη χρήση τους.

«Ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια», υπογράμμισε. Δηλαδή, ο ιός μπορεί να μολύνει τα γάντια όπως και τα χέρια

«Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 86 ενώ τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει τους 1.955.

Facebook Comments