Το μωρό από τον οικισμό Δροσερό στην Ξάνθη βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποκείμενα νοσήματα και είναι βεβαρημένη η κατάστασή του.

Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού. Πρόκειται για το νεότερο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφεται στην περιοχή, ενώ εντοπίστηκαν 3 κρούσματα COVID-19 σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Όπως μεταδίδει το ΟPEN άλλα δύο βρέφη θετικά στον κορωνοϊό μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Κυριακής. Τα δύο βρέφη τριών και εννέα μηνών αντίστοιχα δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης.

Για την μεταφορά τους επιλέχθηκε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο καθώς είναι νοσοκομείο αναφοράς παίδων για τον κορωνοϊό.

Εκτάκτως στην Ξάνθη ο Χαρδαλιάς

Στην Ξάνθη μετέβη εκτάκτως με ελικόπτερο το απόγευμα της Κυριακής ο αρμόδιος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και διαχείρισης κρίσεων μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά το κρούσμα παιδιού Ρομά ηλικίας μόλις ενός έτους.

Το παιδί διέμενε στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης και πλέον νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Χαραλιάς με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν αν θα τεθεί ο οικισμός σε καραντίνα ή όχι.

Facebook Comments