Μια ειδική επιχείρηση έχει στηθεί, προκειμένου να φτάσει το Άγιο Φως με την ειδική πτήση της Aegean στο αεροδρόμιο της Αθήνας το Μεγάλο Σάββατο, αν και είναι σαφές ότι το τελετουργικό δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτό των προηγούμενων ετών. 

Μάλιστα, δεν θα πετάξει καν στο Ισραήλ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης, ο οποίος θα αναμένει την πτήση στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Από μεριάς ελληνικής πολιτείας, το φως θα μεταφέρει στο αεροπλάνο που θα περιμένει στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ ο γενικός πρόξενος Ιεροσολύμων, Παναγιώτης Σοφιανόπουλος, με «στεγανοποιημένες διαδικασίες». 

Όπως μαθαίνω, μάλιστα, η κυβέρνηση τείνει στην απόφαση να μην διαμοιραστεί το Φως σε επιλεγμένους προορισμούς εντός Ελλάδος. Ο σχεδιασμός προέβλεπε ειδικές πτήσεις της Aegean και της Sky Express σε συγκεκριμένους προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κρήτη, Ρόδος κλπ.), φαίνεται, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, σε μια προσπάθεια να εορτασθεί με όσο πιο λιτό τρόπο γίνεται η Ανάσταση. Άλλωστε, το Άγιο Φως φέτος δεν θα δοθεί στους πιστούς, συνεπώς, από πρακτικής άποψης, μικρό είναι το νόημα της μεταφοράς του σε άπασα την επικράτεια.

Να σας μεταφέρω, δε, ότι στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για διάφορους…έξυπνους που προγραμματίζουν να ψήσουν την Κυριακή του Πάσχα. Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, βεβαίως, δεν «παίζει», αλλά όλες οι δυνατότητες θα εξεταστούν, προς το τέλος της εβδομάδας. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments