Αν κάτι δεν μπορεί να κρυφτεί αυτές τις μέρες είναι ο εκνευρισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Η αρχική ώριμη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δώσει τη θέση της σε μια μόνιμη γκρίνια. Από το ράλι δικαίωσης για τα ταμειακά διαθέσιμα που ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα βάζει στο ίδιο τσουβάλι με το «μαξιλάρι» του ESM, αλλά και για τις ΜΕΘ, έως τα μέτρα για την οικονομία. 

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης έφτασε να στείλει επιστολή στο ΕΣΡ ότι, τάχα, δεν προβάλλονται οι θέσεις του κόμματος. Δεν ξέρω τι κάνει η ΕΡΤ, αλλά τα ιδιωτικά κανάλια έχουν κριτήρια για το τι είναι είδηση και τι δεν είναι. Και, πιστέψτε με, δεν είναι το ίδιο κριτήριο που έχουν τα site. Χώρια, δε, που ο κ. Χαρίτσης παραπονιέται γιατί ο χρόνος του ΣΥΡΙΖΑ στα δελτία είναι 2-3 λεπτά. Πόσος ακριβώς ήθελε να είναι; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, έχουν κανονικά πρόσκληση για όλες τις εκπομπές και το ίδιο ισχύει για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήδη έχει δώσει δύο συνεντεύξεις στα δελτία του ΑΝΤ1 και του Κόντρα. Ποιος θα αρνηθεί μια συνέντευξη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Η πηγή της γκρίνιας του ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, δεν είναι η στάση των ΜΜΕ. Αυτό είναι ένα σύμπτωμα, πάντα τα ΜΜΕ ήταν μια από τις «πηγές του κακού» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα είναι η ανυπαρξία. Βαριά λέξη, αλλά σε μια κατάσταση εθνικής κρίσης σπάνια ο κόσμος βλέπει την αντιπολίτευση. Αν δει κανείς τη χθεσινή δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha, 51% των ερωτηθέντων αξιολογούν αρνητικά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, ενώ ένα 27% δεν τις έχει ακούσει καν. Μόνο ένα 20% τις αξιολογεί θετικά που, σημειωτέον, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το ποσοστό του κόμματος στην πρόθεση ψήφου. 

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δεν είναι η στάση των ΜΜΕ. Είναι ότι ο κόσμος δεν τον ακούει, γιατί, σε μεγάλο βαθμό, καλύπτεται από τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Και, το καταλαβαίνω, είναι δύσκολο το συναίσθημα να είσαι…irrelevant από εκεί που ήσουν στην κορυφή. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments