Δηλώσεις έκανε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην κλινική Ταξιάρχαι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.

Είπε ακόμα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό.

Η Εισαγγελία ζητεί όλους τους φακέλους ασθενών στην κλινική Ταξιάρχαι

Τους φακέλους των ασθενών στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι παίρνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικ. Αντωναράκος, ο οποίος λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης ανέλαβε την έρευνα για τυχον κακουργηματικές ευθύνες των υπευθύνων.

Το αίτημα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε στο πλαίσιο της διενέργειας της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Το ερευνόμενο αδίκημα του 285 ΠΚ αφορά τυχόν παραβίαση όσων  προβλέπονται από τη νομοθεσία για την τήρηση των μέτρων προς αποφυγή της  διασποράς του κορονοϊού.

Ο εισαγγελέας θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων πριν καταλήξει ο ίδιος στο συμπέρασμα για την απόδοση ή μη ποινικών ευθυνών.

Νωρίτερα:

Στην κλινική «Ταξιάρχαι» μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και Αττικόν.

Αυτήν την στιγμή, έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID -19 μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η κλινική άνοιξε κανονικά και πραγματοποίησε αιμοκαθάρσεις.

Μέχρι στιγμής στην κλινική «Ταξιάρχαι», έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από τον covid-19.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση στις δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική, “Ταξιάρχαι” και “Κασταλία” που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία μιας ασθενούς η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την κατάσταση και πως ανησυχεί για τα παιδιά και τα εγγόνια της. «έχω και παιδιά! Έχω και εγγόνια! Η κόρη μου ερχόταν και καθόταν δίπλα μου! Τρελάθηκα! Στην κυριολεξία τρελάθηκα! Δεν με νοιάζει για μένα! Για το παιδί μου και τα εγγόνια μου με νοιάζει», είπε η γυναίκα κλαίγοντας την ώρα που μεταφερόταν.

Facebook Comments