Ποιος να το περίμενε ότι η Πρωτοψάλτη θα άνοιγε ένα νέο πεδίο οξύτατης αντιπαράθεσης;

Ποιος να περίμενε ότι εξίσου οργισμένους με τους αρχιερείς θα ήταν και ο Σταμάτης Κραουνάκης;

Οι ιερείς είδαν την εν κινήσει «συναυλία» ως αφορμή για να ζητήσουν να ανοίξουν άμεσα οι εκκλησίες και ο γνωστός τραγουδοποιός ξεσπάθωσε γιατί όπως υποστήριξε δεν θέλει να ακούγονται τα τραγούδια του στου «Κούλη τα λημέρια».

Μια λύση που μάλλον θα έφερνε την ηρεμία θα ήταν να βρίσκεται στην θέση της Πρωτοψάλτη η Άντζυ Σαμίου, που έχει κοινά γούστα με τον Σταμάτη Κραουνάκη, αποθεώνει ως σωτήρα τον Αλέξη Τσίπρα και ως λεβέντη τον Παύλο Πολάκη.  Κρίμα που κανείς δεν το σκέφτηκε,  δεν θα υπήρχε όλη αυτή η αναταραχή.

Ας δούμε όμως το θέμα και σοβαρά, η χώρα κέρδισε μια μάχη με την καραντίνα απέναντι στον ιό αλλά όχι τον πόλεμο, το κρίσιμο μέτωπο αυτό που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως ακριβώς θα εξελιχθεί, είναι αυτό που έρχεται σε λίγες ημέρες με την σταδιακή άρση των μέτρων. Τόσο από την άποψη της αύξησης των κρουσμάτων και της διαχείρισης τους όσο και από την άποψη των επιπτώσεων στην οικονομία από τον «πάγο» που έχει μπει στους περισσότερους και πιο σημαντικούς κλάδους, όπως  ο τουρισμός.

Κάθε θετική κίνηση απέναντι στη μιζέρια και την συλλογική κατάθλιψη που βιώνουμε μπροστά σε κάτι πρωτόγνορο, απέναντι σε μια πραγματική απειλή και τον φόβο του αγνώστου,  είναι χρήσιμη. Έχουμε ανάγκη τις ανάσες, τις θετικές εικόνες, τις ενέσεις ψυχολογίας. Η κίνηση της Πρωτοψάλτη ήταν τέτοια, έφερε χαμόγελα στον κόσμο, στις γειτονιές αλλά και έξω από τα νοσοκομεία όπου στάθηκε.

Το μεμπτό σημείο καθώς κανείς δεν κατέχει το αλάθητο εντοπίζεται στην Ηρώδου Αττικού, στο ενσταντανέ με τον πρωθυπουργό.  Είναι όντως foul να περιστοιχίζεσαι από εκατό άτομα, ρεπόρτερς που δεν τηρούν το μέτρο των αποστάσεων και λίγο πιο κάτω η αστυνομία να κάνει ελέγχους.

Η σκληρή κριτική είναι απαραίτητη για την ίδια την δημοκρατία, όπως και τα πρόσωπα του πολιτισμού,  οι αλλαλαγμοί του Κραουνάκη όμως δεν μοιάζουν με κάτι τέτοιο.  Την επόμενη με μια συναγωνίστριά του λοιπόν, η Άντζυ Σαμίου θα ήταν μια κάποια λύση.

Facebook Comments