Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, όπου προβλέπει δυσοίωνο μέλλον για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης είπε «Η Ελλάδα ποτέ δεν ανέκαμψε από την οικονομική κρίση. Είμαστε ακόμα κατά το ένα τέταρτο του ΑΕΠ χαμηλότερα από ότι ήμασταν δέκα χρόνια νωρίτερα. Είχαμε μεγάλη επιτυχία, όπως είπατε στην αναφορά σας, στο να κρατήσουμε τον αριθμό των νεκρών χαμηλό, αλλά φοβάμαι πάρα πολύ πως η Ελλάδα θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που θα πεινάσουν ως αποτέλεσμα της οικονομικής διάστασης αυτής της πανδημίας».

Και πρόσθεσε «η κυβέρνηση προσποιείται ότι θα μπορεί να είναι ”δουλειά ως συνήθως” ( όλα όπως πριν) όταν θα τελειώσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά δεν μπορεί να είναι ”δουλειά ως συνήθως”. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στα επενδυτικά ταμεία, στους αγοραστές υποθηκών, ιδίως όταν για τόσες εβδομάδες, μήνες ζητάμε από τους ανθρώπους να μένουν σπίτια τους».

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

“Φοβάμαι πολύ ότι η Ελλάδα θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που θα πεινάσουν ως αποτέλεσμα της οικονομικής διάστασης αυτής της πανδημίας”.
Ο @yanisvaroufakis στο .

 

Ενσωματωμένο βίντεο

 

 

Facebook Comments