Προς παράταση της προθεσμίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας συμφώνησαν, χθες αργά το βράδυ, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο Κυβέρνηση και Θεσμοί.

Σήμερα μάλιστα δεν αποκλείεται από το βήμα της Βουλής να ανακοινώσει την παράταση ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για την προστασία της πρώτης κατοικίας ήταν συνεχείς μέχρι αργά χθες το βράδυ, προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ της κάθετης άρνησης των Θεσμών να δοθεί παράταση στο καθεστώς του ν. 4605/2019 και του ζητούμενου της κυβέρνησης να διατηρηθεί “ομπρέλα” προστασίας για όσους την χρειάζονται, ειδικά εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ούτε ο χθεσινός… ολονύχτιος διαπραγματευτικός μαραθώνιος κατέληξε σε κάποιου είδους συμφωνία και όσα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός θα αποτελούν αποτέλεσμα πολιτικής συμφωνίας. 

Σημειώνεται ότι στις χθεσινές διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς δεν συζητήθηκε καθόλου η προοπτική της δημιουργίας κρατικού φορέα που θα αποκτά τα ακίνητα αδύναμων δανειοληπτών, εξασφαλίζοντάς τους τη στέγαση και τη δυνατότητα επαναγοράς του ακινήτου ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα.

Facebook Comments