Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, εκφράζει, με δήλωση του, την δυσαρέσκεια του με την απόφαση της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, να βιντεοσκοπούνται τα μαθήματα στο σχολείο και να μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, ο Π. Ρήγας αναφέρει ότι είναι «Επικίνδυνη και ολοκληρωτικής έμπνευσης η απόφαση της υπουργού παιδείας να βιντεοσκοπείται η διδασκαλία στην τάξη».

Αναλυτικά η δήλωση του:

Επικίνδυνη και ολοκληρωτικής έμπνευσης η απόφαση της υπουργού Παιδείας να βιντεοσκοπείται η διδασκαλία στην τάξη και να μεταδίδεται μέσω του διαδικτύου στους μαθητές που δεν θα προσέλθουν στο σχολείο.

Η αλληλεπιδραστική σχέση των μαθητών μεταξύ τους αλλά και με τους εκπαιδευτικούς, απαραίτητο στοιχείο της παιδαγωγικής διαδικασίας, θα βρίσκεται στην κοινή θέα.

Τεράστιο παιδαγωγικό σφάλμα που δείχνει πόσο επικίνδυνοι γίνονται οι δήθεν άριστοι που ηγούνται του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι την ίδια άποψη έχει εκφράσει και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος ανέφερε:

«Η «εντολή» της υπουργού Παιδείας για βιντεοσκόπηση από τους εκπαιδευτικούς του μαθήματος από τη φυσική τάξη και μετάδοσής του μέσω διαδικτύου στους μαθητές που δεν θα προσέλθουν στα σχολεία, είναι άνευ προηγούμενου. Μάθημα με ανοιχτές κάμερες, δηλ. μάθημα που «σπάει» το δεσμό εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας του καθηγητή με τον ανήλικο μαθητή, δεν έχει διανοηθεί να κάνει κανένας υπουργός Παιδείας, σε καμία ελληνική κυβέρνηση, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Facebook Comments