Αυστηρές συστάσεις για συμμόρφωση με τη δεύτερη φάση των περιοριστικών μέτρων απηύθυνε προς τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ, ειδικά της περιφέρειας, που από χθες παραβιάζουν το «take away» και σερβίρουν ποτά σε γεμάτα από πελάτες μαγαζιά, «στις 11 το βράδυ με τη μουσική στη διαπασών, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπεται μουσική και ποτά σε καφε-μπαρ και τόνισε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα επέμβουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι υπεύθυνοι θα έχουν να ανατιμετωπίσουν όχι μόνο πρόστιμα, αλλά και άλλες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Παράλληλα, επιφυλάχθηκε για περισσότερα μέτρα, αν συνεχιστούν ανάλογα φαινόμενα.

«Η εικόνα αυτή προσβάλλει βάναυσα όλους αυτούς που τηρούν τα μέτρα, όσους δίνουν τη μάχη για τη μη εξάπλωση της νόσου, προκαλούν και τους επαγγελματίες εστίασης που περιμένουν την άρση των περιοριστικών μέτρων» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως η νέα καθημερινότητα που ισχύει από χθες είναι μια κατάσταση «διαφορετική, πρωτόγνωρη για όλους, ιδιαίτερη ρευστή για το πώς θα προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων».

«Πετύχαμε πολλά, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε τον πόλεμο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, για να βγούμε και από τη αυτή τη φάση νικητές» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Facebook Comments