Την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα θερινά σινεμά όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις στήριξης του Πολιτισμού.

Οι αρχαιολογικοί χώροι θα ανοίξουν λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου, ενώ σε ό,τι αφορά τα δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους (παραστάσεις, συναυλίες κτλ) θα μπορούν να πραγματοποιούνται από τις 15 Ιουλίου.

Αρχαιολογικοί χώροι
Όπως προαναφέρθηκε οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με την κα Μενδώνη:

-Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου
-Θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα
-Σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος
-Ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής
-Ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού

Θερινά σινεμά
Για τα θερινά σινεμά τίθεται όριο πληρότητας στο 40% ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.

Επίσης, συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, ενώ θα εφαρμοστούν ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής αλλά και ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού.

Ζωντανά θεάματα
Τέλος, σε ό,τι αφορά παραστάσεις – συναυλίες που θα μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο σε ανοικτούς χώρους από τις 15 Ιουλίου τα μέτρα περιλαμβάνουν τα εξής:

– Τα άτομα –με μη ιατρική μάσκα- που μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους
– Οριο πληρότητας 40%, ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις
– Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων
– Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου
– Σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος για το κοινό
– Ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής
– Ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού
– Ειδικοί κανόνες για μακιγιάζ, κομμωτήριο, βεστιάριο, εξοπλισμό κ.λπ

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη του Πολιτισμού ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Ο στόχος μας είναι να κρατηθεί ο Πολιτισμός ενεργός, είπε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού. Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι το 2020. Ποιοι θα πάρουν και πότε το επίδομα των 800 ευρώ.

Τα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό

Όπως είπε η κα Μενδώνη εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού που η σύμβασή τους έληξε πρόωρα από 15/02/2020 έως 29/02/2020 και αυτοί καθίστανται δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ μετά από δήλωσή τους στην ΕΡΓΑΝΗ.

Επίσης στα νέα άμεσα μέτρα στήριξης εντάσσονται όσοι απασχολήθηκαν σε περισσότερους του ενός εργοδότη από 15/03/2020 έως 20/04/2020 και είχαν κατά μέσο όρο εβδομαδιαίως μέχρι 30% συνολικά ώρες εργασίας. Θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 14 και 15/05/2020 μετά από δήλωσή τους στην ΕΡΓΑΝΗ.

Όσοι από 01/06/2019 έως 01/03/2020 έχουν εκτελέσει περιστασιακή εργασία με 6 μεροκάματα το μήνα ή 50 μεροκάματα συνολικά το διάστημα αυτό θα πάρουν τα 800 ευρώ. Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες συνεχίζεται η στήριξη και τον Μάϊο.

Facebook Comments