Προχθές το βράδυ η πρώτη εικόνα έδειχνε νέους να πίνουν μπίρες, μαζεμένοι στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής, αντιδρώντας στα μέτρα κατά της πανδημίας, λίγο μετά όμως αυτό άλλαξε καθώς έγιναν επιθέσεις κατά των αστυνομικών και κάηκαν κάδοι στους γύρω δρόμους, εικόνες που έχουμε συνηθίσει στα Εξάρχεια και όχι στην Αγ. Παρασκευή.

Άρχισε να διαφαίνεται ότι πέρα από τις παρέες των νέων κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία για «6» επαναστατική γυμναστική.

Δεν θα έδινε κανείς ιδιαίτερη σημασία αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος διασποράς του ιού, αν δεν είχαμε την εικόνα από το Βερολίνο όπου από ένα κλαμπ ξεκίνησε να φτάνει ο ιός σε όλη την πόλη και βέβαια την νωπή εμπειρία της γειτονικής Ιταλίας.

Χθες μετά από ένα κάλεσμα στο instagram «κατά της μπατσοκρατίας» άρχισε να μαζεύεται κόσμος στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής και πάλι . Η αστυνομία πάνω από 6 φορές ζήτητησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν από την πλατεία, μάταια όμως.

Λίγο μετά ξεκίνησαν ένα άτυπο συνέδριο, οι μισοί έλεγαν να κάνουν πορεία και να αποχωρήσουν και οι άλλοι μισοί να παραμείνουν στην πλατεία απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις.

Βασικό πρόσωπο στις «διαβουλεύσεις», δημοτική σύμβουλος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέχρι και αργά το βράδυ ένας πυρήνας 50 ατόμων έμενε στην πλατεία, ελπίζοντας σε μια σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, η οποία τελικά αποφεύχθηκε.

Αυτό το χρονικό δεν θα είχε σημασία, κανένας δεν θα έπαιρνε στα σοβαρά αριστερίστικες, περιθωριακές γκρούπες που δραστηριοποιούνται στα Βόρεια Προάστια κάνοντας επαναστατική γυμναστική, αν η «αντίσταση» αυτή δεν ήταν κατά των μέτρων απέναντι στην πανδημία.

Η φράση του λοιμωξιολόγου Νίκου Σύψα αποτυπώνει την πραγματικότητα που αφορά όλους μας, τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι σήμερα και τις στερήσεις που όλοι έχουμε υποστεί:  «Ή τηρούμε τους κανόνες ή τους παραβιάζουμε και οδηγούμαστε σε καταστροφή».

Facebook Comments