Οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις πλατείες και συνωστίζονται, μη τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις συστάσεις των ειδικών και των αρχών.

Πολίτες κάθε ηλικίας, ηλικιωμένοι, νεαροί και παιδιά, έσπευσαν να χαρούν το ηλιόλουστο απόγευμα της Παρασκευής, ευρισκόμενοι σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, λίγες μόλις ημέρες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σημειώνεται δε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι αποστάσεις ασφαλείας επ’ ουδενί δεν τηρήθηκαν.

Λυκαβηττός

Νέα Σμύρνη

Παγκράτι

varnavaplace-0

«Πλημμύρισε» από κόσμο η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχο σκηνικό και στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η οποία «πλημμύρισε» από κόσμο, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, αρκετοί είναι με ποδήλατα, άλλοι αθλούνται ή έχουν βγάλει βόλτα τα κατοικίδια τους, ενώ σε μικρές και μεγαλύτερες παρέες κάθονται στα πάρκα και στην προκυμαία απολαμβάνοντας τον καλό καιρό, χωρίς πάντα να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ανησυχίες των αρχών για τον συνωστισμό

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 150.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «Είναι χρέος όλων μας να το προστατεύσουμε, γιατί είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά, από το να αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω και ένα από τα πράγματα που μπορούν να μας γυρίσουν πίσω, είναι και η προσπάθεια ελάχιστων να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο».

Σε συνδυασμό με τον καλό καιρό που αναμένεται το Σαββατοκύριακο, οι ανησυχίες των ιθυνόντων, αυξάνονται από τις εικόνες αυτές, πολλώ δε μάλλον που τη Δευτέρα ανοίγει όλο το λιανεμπόριο πλην εμπορικών κέντρων.

Facebook Comments