Πάνω από 66.000 επιχειρήσεις ανέβασαν σήμερα ρολά στις 10 το πρωί.

Συνολικά στα δυο στάδια επανεκκίνησης, δηλαδή αυτό της 4ης Μαΐου έως και σήμερα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 225.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 33% των εργαζομένων που αναστάλλει η εργασία τους λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

Επίσης, έχουν επαναλειτουργήσει 93.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 35% των επιχειρήσεων των οποίων είχε ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Συγκεκριμένα επανεκκινούν από σήμερα οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντικείμενο: εξοπλισμού ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, εγγραφών μουσικής και εικόνας, παιχνιδιών κάθε είδους ενδυμάτων, υποδημάτων και δερμάτινων ειδών καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, ρολογιών και κοσμημάτων, καινούριων ειδών και μεταχειρισμένων ειδών.

Επίσης, επανεκκινούν από τα φυσικά τους καταστήματα την λειτουργία τους οι επιχειρήσεις: ενοικίασης και εκμίσθωσης ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών, ενοικίασης βιντεοκασετών και δίσκων, ενοικίασης και εκμίσθωσης άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, και καθώς επίσης και τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop).

Προσφορές στα εμπορικά καταστήματα

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης ανέφερε σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ1 πως τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην πορεία της εμπορικής κίνησης.

Τα καταστήματα, όπως είπε, είναι έτοιμα απ’ όλες τις απόψεις για να υποδεχθούν το αγοραστικό κοινό. Αντισηπτικά έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους και στα ταμεία, οι πωλητές έχουν εφοδιαστεί με προστατευτικές μάσκες ενώ όλα τα προϊόντα απολυμαίνονται μετά την επαφή με τον πελάτη. Τα ράφια είναι γεμάτα ενώ οι καταναλωτές, όπως σημείωσε, θα βρουν γενναίες προσφορές, οι οποίες ξεπερνούν και το 50%.

Facebook Comments