Οχετός Πολάκη κατά δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ: «Λοιμωγμένο σούργελο, γ@μώ το μέτζη μου μέσα»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, προχώρησε σε μια μεταμεσονύκτια ανάρτηση στο Facebook
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, προχώρησε σε μια μεταμεσονύκτια ανάρτηση στο Facebook
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, προχώρησε σε μια μεταμεσονύκτια ανάρτηση στο Facebook, όπου κατά την προσφιλή του συνήθεια επιτέθηκε με απρεπή τρόπο σε δημοσιογράφο.
Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης έγραψε:
ΤΕΣΤ ΑΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ!!!!! ΕΛΕΟΣ !!!!
Τι λεσ βρε λοιμωγμενο σούργελο, βρε σκοϊλικιασμενη
ΕλλικικοΣΚΑΙταισμενη, γ@μω το μετζη του νεούκτη μου
μέσα;;;;;
Στο ΚΕΚ που αποφοίτησες έμαθες αυτή τη στατιστική;;;;;
Ου να χαθείτε ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ!!!
Τα λεγόμενα του Πολάκη είναι σαφές ότι απευθύνονται σε συγκεκριμένο πρόσωπο, θηλυκού γένους, ενώ και στη φωτογραφία φαίνεται η δημοσιογράφος που καλύπτει το ιατρικό ρεπορτάζ στον ΣΚΑΪ, Λουίζα Κροντήρη, η οποία και παρουσίασε την έρευνα, μαζί με την παρουσιάστρια Σία Κοσιώνη.
Η έρευνα αποτέλεσε την αφορμή για να επιτεθεί ο Παύλος Πολάκης στην δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, η οποία αναφέρει ότι στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών που διεξάγουν περισσότερα τεστ ανά θετικό κρούσμα βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τη σελίδα Our World Data που συλλέγει διαθέσιμα στοιχεία από έρευνες ανά τον κόσμο.
Όπως δείχνει πίνακας με τον αριθμό των διεξαχθέντων ελέγχων για COVID-19 ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα πραγματοποιεί 32,9 τεστ ανά θετικό κρουσμα, όταν η Πολωνία διεξάγει 28,1 τεστ.
Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε για την εν λόγω έρευνα: «Σε μια επιστημονική δημοσίευση που είδε το φως της δημοσιότητας, ένας δείκτης έφερνε την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών με το μεγαλύτερο αριθμό διενέργειας τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι η στρατηγική μας μέχρι στιγμής έχει πάει καλά».
Περίπου στα ίδια επίπεδα με την Πολωνία είναι η Ουγγαρία, με 27,9 τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ακόμη πιο πίσω είναι η Πορτογαλία με 19 τεστ, η Αυστρία με 18,4 τεστ και η Γερμανία με 17, ακολουθεί η Ρουμανία με 15,2 τεστ, η Σερβία με 11,6 τεστ ανά θετικό κρούσμα, η Ιταλία με 10,6 τεστ, η Ιρλανδία με 9,9 τεστ, η Σουηδία με 6,7 τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ακόμη πιο πίσω είναι οι ΗΠΑ με 6,4 τεστ ανά θετικό κρούσμα και η Βρετανία με 5,3 τεστ.
Ο συντάκτης πάντως τονίζει ότι καμία χώρα δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των πολιτών της που έχουν προσβληθεί από τον SARS-COV-2. Αυτό που γνωρίζουν, προφανώς, είναι πόσοι από όσους έχουν εξεταστεί έχουν προσβληθεί. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που είναι εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν αποτελεί το σύνολο των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό, ο οποίος είναι κατά πολύ υψηλότερος.
Τα δεδομένα που αφορούν στα τεστ μπορούν να συνεισφέρουν ισχυρές ενδείξεις για την ποιότητα των δεδομένων μιας χώρας για την πανδημία, προσφέροντας και σημαντικές πληροφορίες.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα στοιχεία για τα τεστ από χώρα σε χώρα, τόσο σε επίπεδο μονάδων, κατά πόσο εντάσσονται όλα τα εργαστήρια (πχ και δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), αν συμπεριλαμβάνονται τα αρνητικά ή τα τεστ που εκκρεμούν στο σύνολο κλπ.
Facebook Comments