Μία προσεκτική ματιά στη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην «Αυγή» αρκεί, για να διαπιστώσει κανείς ότι είναι εξαιρετικά ενοχλημένος με τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος του.

Από τις αναφορές του δεν λείπουν οι έμμεσες αιχμές τόσο στον Παύλο Πολάκη, όσο και στον Πάνο Σκουρλέτη, ενώ δεν αφήνει ασχολίαστο και το πόθεν έσχες του ευρωβουλευτή του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Χαρακτηριστικά, για οικονομικά θέματα και όχι μόνο, λέει: «Σημαίνει ότι φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα του καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Για τις εσωκομματικές διαμάχες που πήραν και δημόσια διάσταση, υπογραμμίζει:

«Να αναγνωρίζουμε με συντροφικότητα το δικαίωμα του καθενός μας στην προσωπική άποψη, χωρίς να μοιράζουμε χαρακτηρισμούς, να καταφεύγουμε σε υποτιμητικές ταμπέλες, να ανακαλύπτουμε και να ξορκίζουμε ομαδοποιήσεις εκεί που δεν υπάρχουν, με τον τρόπο που τις περιγράφουμε. Είναι απαράδεκτο, και θα έλεγα αυτοκαταστροφικό, η διαφορετικότητα να οδηγεί σε εχθρότητα. Η πολυχρωμία μας δίνει ζωή και μας ενώνει και όχι κάποια επίπλαστη ομοφωνία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκφραζόμαστε δημόσια χωρίς να παίρνουμε υπόψη τις συλλογικές αποφάσεις και υποχρεώσεις. Ούτε ότι ανακαλύπτουμε εχθρούς, νέα και παλιά μέλη, δεξιούς και αριστερούς, εξτρεμιστές και μετριοπαθείς, μέσα στο κόμμα μας».

Facebook Comments