Οι πρώτες δύο εβδομάδες σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων έχουν στεφθεί με επιτυχία στο υγειονομικό σκέλος, σημείωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, οι μέσοι όροι στα επιδημιολογικά δεδομένα είναι σταθεροί, οι νοσηλείες βαίνουν μειούμενες, ενώ αυξήθηκαν σημαντικά τα διαγνωστικά τεστ.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για τον Τουρισμό, που θα βασίζεται στο τρίπτυχο εργασία-φορολογία-ρευστότητα.

Για να στηρίξουμε το εισόδημα και την απασχόληση, κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αλλά ας μην τρέφουμε αυταπάτες, το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό. Φέτος ο Τουρισμός ξεκινά από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε, θα είναι επιτυχία. Ό,τι μπορέσουμε να πάρουμε, θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι από μια μικρή πίτα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σήμερα, με την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, γίνεται ακόμα ένα βήμα για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Από τις 25/5 θα επιτραπούν οι μετακινήσεις προς τα νησιά, “εφόσον συνεχίζει να είναι καλή η επιδημιολογική εικόνα” είπε εκ νέου  ο κ. Πέτσας, υπενθυμίζοντας πως διατηρείται η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μη Ευρωπαίων πολιτών. 

Facebook Comments