H κινεζική Cosco  επιθυμεί διακαώς να ενισχύσει την παρουσία της στο λιμάνι του Πειραιά , δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης.

“Η Cosco δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον και ο πρωθυπουργός μας είναι ανοικτός να συζητήσει οποιαδήποτε σημαντική ανάμειξη περαιτέρω και ενίσχυση της θέσης της Cosco στον Πειραιά”, δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Σταυρίδης.

Ο κ.Σταυρίδης είπε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει διεξοδική συζήτηση για το θέμα.

Η Cosco έχει αναλάβει από το 2009 την διαχείριση και αναβάθμιση δύο προβλητών του Πειραιά, αυξάνοντας σημαντικά τον όγκο των εμπορευμάτων που διακινούνται μέσω του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά βελτίωσε τη διεθνή του θέση το 2011 στον παγκόσμιο χάρτη, ανεβαίνοντας από την 93η θέση στην 76η θέση, με βάση τα στοιχεία του ΟΛΠ.

Ο κ. Σταυρίδης πρόσθεσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε συμφωνία με την China Development Bank για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην Κίνα, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας που με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιεί τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για την πώληση ποσοστού σε ΔΕΚΠΑ/ΔΕΣΔΑ, ο κ. Σταυρίδης είπε ότι δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση πέραν της 29ης Μαΐου, οπότε λήγει η προθεσμία γαι την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

“Στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ στις 29 του μηνός οριστικά τελειώνει το θέμα της ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, οπότε ελπίζω εκεί να έχουμε θετικά αποτελέσματα,” είπε ο κ. Σταυρίδης.

Facebook Comments