Πιερρακάκης: «Ψηφιακά ραντεβού σε Εφορίες, ΚΕΠ, ΕΦΚΑ και Δήμους»
Το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης συνεχίζει τον πόλεμο κατα της γραφειοκρατίας και σήμερα ο Κυριακος Πιερρακάκης ανακοίνωσε στη βουλη την επέκταση των ψηφιακώ
Το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης συνεχίζει τον πόλεμο κατα της γραφειοκρατίας και σήμερα ο Κυριακος Πιερρακάκης ανακοίνωσε στη βουλη την επέκταση των ψηφιακώ
Το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης συνεχίζει τον πόλεμο κατά της γραφειοκρατίας και σήμερα ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε στη Βουλή την επέκταση των ψηφιακών ραντεβού εκτός από τις ΔΟΥ και στα ΚΕΠ στους δήμους και στον ΕΦΚΑ.
«Θα μπορείς με μία κάμερα να κάνεις μία τηλεδιάσκεψη με κάποιον θα το κάνουμε για όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου, το ξεκινάμε από τις ΔΟΥ με την υπηρεσία απόδοσης κλειδάριθμου θα συνεχιστεί στα ΚΕΠ θα μπορεί ένας πολίτης να κλείνει ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους του ΚΕΠ θα γίνει και για τα γκισέ των δήμων και για τα γκισέ του ΕΦΚΑ».
Αναφερόμενος στην πλατφόρμα gov.gr σημείωσε οτι μέχρι στιγμής εκεί υπάρχουν 528 υπηρεσίες του δημοσίου από 502 που υπήρχαν πριν από λίγες εβδομάδες.
«Μαζεύουμε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες του δημοσίου είναι πολλές, τις αξιολογήσαμε είδαμε πόσες από αυτές τις υπηρεσίες δούλευαν και δούλευαν καλά. Βρήκαμε ότι ήταν 502.
Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες είναι 528 θα προστίθενται κάθε βδομάδα καινούργιες υπηρεσίες. Αρχικά προσθέσαμε την εξουσιοδότηση και την υπεύθυνη δήλωση.
Αν δει κανείς τα στατιστικά των ΚΕΠ τις εβδομάδες πριν την πανδημία ήταν 20.000 επισκέψεις. Οι 12.000 επισκέψεις αφορούσαν υπηρεσίες γνησιού υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις. Αφαιρώντας αυτές τις διαδικασίες από την αναγκαιότητα της επίσκεψης αυτόματα κερδίσαμε ένα μεγάλο κομμάτι του όγκου των επισκέψεων».
Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι και η απόδοση ΑΜΚΑ στα παιδιά που γεννιούνται μέσω sms βοήθησε σημαντικά στο να τηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις στη διάρκεια της πανδημίας αφού ακύρωσε πολλές επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.
«Μέχρι το Φεβρουάριο ο γονιός έπρεπε να πάει στο μαιευτήριο να γίνει δήλωση του παιδιού , να πάει στο ΚΕΠ,να πάρει ΑΜΚΑ ,να πάει στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, να πάει στο δημοτολόγιο. Σκεφτείτε πόσες ώρες συνεπαγόταν μέχρι τον Φεβρουάριο η γέννηση ενός παιδιού.
Σκεφτείτε όλο αυτό μέσα στον κορονοϊό. Τώρα γίνονται όλα μέσα στο μαιευτήριο. Στο πρώτο sms λαμβάνει τον ΑΜΚΑ του παιδιού, στο δεύτερο sms το αν είναι δικαιούχος επιδόματος ή όχι. Οι τέσσερις ουρές που κόβονται επί τον αριθμό των γεννήσεων συνιστά τον αριθμό των επισκέψεων που δεν έγιναν σε δημόσιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Άρα κατά μία έννοια είναι κι αυτό εργαλείο τήρησης της κοινωνικής απόστασης»
Ως προς την άυλη συνταγογράφηση σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία 375.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο σύστημα και πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταγές έχουν συνταγογραφηθεί με αυτό τον τρόπο.
Όσον αφορα την δημοπρασία του 5G όπως είπε ο κ.Πιερρακάκης θα γίνει κανονικά πριν το τέλος του έτους και θα τηρηθεί το υπάρχον χρονοδιάγραμμα.
Facebook Comments