Σύσταση στην Τουρκία να κάνει πίσω τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο και να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της με την Ελλάδα έκανε πριν από λίγο ο  βοηθός υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, ο κ. Πάλμερ μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης στη δεξαμενή σκέψης German Marshall Fund δήλωσε: «Οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης. Όταν βρέθηκα στην Αλεξανδρούπολη μίλησα για την πίεση που υπάρχει στα ελληνικά σύνορα, δηλαδή στα σύνορα Τουρκίας – ΕΕ. Κάλεσα την Τουρκία να εργαστεί στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των εντάσεων».

Είπε ακόμα: «Υπάρχουν προκλήσεις από τουρκικά μαχητικά τις οποίες έχει επισημάνει η ελληνική κυβέρνηση. Εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας έτσι ώστε να προωθήσουμε τον διάλογο και την υπεύθυνη διαχείριση σε σημεία που υπάρχουν διαφωνίες. Να εργαστούμε έτσι ώστε να αποκλιμακωθούν τα σημεία τριβής έτσι πριν  εξελιχθούν σε κρίσεις».

Facebook Comments