Υπό άλλες περιστάσεις, η αποκάλυψη των εγγράφων του FBI για την υπόθεση της Novartis θα ήταν πρώτο θέμα. Ίσως και να προκαλείτο πολιτικός σεισμός.

Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και τη διαπόμπευση δέκα πολιτικών προσώπων με αστεία στοιχεία, το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» καταρρέει κομμάτι κομμάτι. 

Τα έγγραφα του FBI που περιήλθαν στην κατοχή της Προανακριτική της Βουλής τεκμηριώνουν το εξής απλό: οι αμερικανικές αρχές περιέγραφαν ένα σκάνδαλο χωρίς καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα. Ούτε του Σαμαρά, ούτε του Γεωργιάδη, ούτε του Στουρνάρα, ούτε του Αβραμόπουλου, κανενός. Αντίθετα, η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη πρέπει να απαντήσει σε ορισμένες πολύ σοβαρές ερωτήσεις, τόσο για τις διαρροές ότι η έρευνα της βασιζόταν σε αναφορές του FBI σε πολιτικά πρόσωπα όσο και για το ότι κρατούσε τα έγγραφα ως άκρως απόρρητα, ενώ ήταν αδιαβάθμητα από αμερικανικής μεριάς. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τι να πει κανείς; Προσπάθησε να διαλύσει τους πολιτικούς του αντιπάλους με την κλασική μέθοδο του σκανδάλου. Τα στελέχη του διατυμπάνιζαν τα έγγραφα του FBI, λέγοντας ότι είναι οι Αμερικανοί που μας δείχνουν τους Έλληνες πολιτικούς. Όμως, δεν ήταν. Ήταν οι εδώ, πολιτικοί και δικαστικοί ιθύνοντες, που τους ενέταξαν στη δικογραφία. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments