Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, αναφέρθηκε στον τουρισμό, τον κορωνοϊό, αλλά εκτίμησε και πότε θα επανέλθει στην εξουσία ο Αλ. Τσίπρας.

Αρχικά, η Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στον ρ/σ North 98 και αναφερόμενη στις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό, είπε «Να μην ακούμε θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό. Έχω περίπτωση μέσα στην οικογένεια, συγγενή στην Αμερική που νόσησε σοβαρά, αλλά με τη βοήθεια του Θεού και των γιατρών το ξεπέρασε. Ο κορωνοϊός υπάρχει και ναι ανησυχώ από τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούμε».

Αναφορικά με την καμπάνια για τον τουρισμό σημείωσε πως είναι «σκάνδαλο η ανάθεση της καμπάνιας στην Marketing Greece» και «τη χρήση ενός slogan που παραπέμπει στην καμπάνια εταιρείας καλλυντικών».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει διάσταση απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον φράχτη στον Έβρο», υπογραμμίζοντας ότι «Κανείς δεν αμφισβητεί την εργαλειοποίηση των μεταναστών από την Τουρκία, αλλά πρέπει εμείς να συνδυάσουμε την ανάγκη προστασίας των συνόρων μας και την ανάγκη σεβασμού βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αρχών και υποχρεώσεων.»

Υποστήριξε πως… «δεν καταψήφισε η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση της Φον Ντερ Λάιεν για τα 750 δις βοήθειας στα κράτη-μέλη, αλλά καταψήφισε μικρότερη προγενέστερη» και «συνέβαλε μαζί με την ευρωπαϊκή Αριστερά στο να υπάρξει αύξηση της βοήθειας».

Κατήγγειλε πως «η κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορωνοϊό επιτίθεται στις εργασιακές σχέσεις».

Ακόμη, η Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε και  στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αποδοχή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, σχολίασε: «Για μένα δημοσκόπηση είναι η συζήτησή μου με τους πολίτες, με το νέο που αγωνιά για το μέλλον, με τον 52χρονο άνεργο που δεν ξέρει πως θα πάρει σύνταξη».

Στην κριτική πως  το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» παρουσιάστηκε από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης  που δεν θα κληθεί να κυβερνήσει εντός της τριετίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σίγουρος ότι θα κυβερνήσει εντός τριετίας».

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης επέμεινε πως «το έργο ήταν… ανέκδοτο στις φάσεις της ΝΔ ενώ “έτρεξε” επί ΣΥΡΙΖΑ» πως «το έργο δεν προχωρά εξ` αιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να αλλάξει τη μέθοδο για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου», και εξέφρασε την ανησυχία για το μέλλον επισημαίνοντας: «Φοβάμαι πως μπορεί να μη γίνει το έργο, ή να καθυστερήσει πολύ το έργο».

Facebook Comments